Twittereliten opplyser deg

Se tweet4tweet på NRK3 torsdag kl. 21.40.

Jeg skjønner meg ikke på Twitter, jeg. Hva er poenget med det? Er det som Facebook, bare at man bare skriver statuser, liksom?

Nei. Det er det ikke.

Setningen ”Twitter er en mikrobloggtjeneste enkelt beskrevet som et uformelt middagsselskap” har blitt skrevet hundre ganger. Jeg skal ikke skrive den igjen. Twitter er ikke et middagsselskap, selv om mange serverer følgerne sine bilder av den og lunken kaffe til musearmen tar dem. Heldigvis er Twitter et sted man selv kan velge hvem man vil følge. Man slipper alle de forfalne barneskolevennene og haugen av bekjente man føler seg forpliktet til å beholde som venner på Facebook.

Facebook er for dem du gikk i klasse med, Twitter er for dem du skulle ønske du gikk i klasse med.

Premierekveld

I kveld kl. 21.40 har twitterdronning @JennySkavlan og rikskringkastningens nye humorsatsning, tweet4tweet, premiere på NRK3. I og med at all info om programmet tilsynelatende, og kanskje naturlig nok, kun eksisterer på sosiale medier, så jeg meg nødt til å twitterintervjue de tre programlederne og den første episodens gjester.

@HasseHope trengte ikke bruke alle 140 tegnene for å oppsummere ukens person på det sosiale mediet. Etter kunstnersjelen @MarianneAulies personlige tweet4tweet-invitasjon, skal det godt gjøres, selv som ikke-tvitrer, å ikke ha fått med seg landets mest brukte skuespiller Aksel Hennie sitt gjennombrudd som karikaturtegner med påfølgende kroning som twitterkonge.

– Ingen tvil om at @AkselHennie er på topp tre både når det gjelder hvem og hva denne uken, tvitrer programleder@HasseHope.

HipsterHasse og Twitterkongen Hennie i het omfavnelse. Tegnet og tvitret av Aksel Hennie. (skjermdump, twitter.com)

Hennie finner fort frem tusjen for å vise hvor glad han er i programlederbarten:

– Merker jeg blir VELDIG glad i @HasseHope: pic.twitter.com/Ijre4SaL

Fornøyd med å bli kåret twitterkonge (tegnet og tvitret av Aksel Hennie)

Folkeopplysning

Første episode gjester bergenserne @LarsVaular og @v4g4rd. Programmet skal oppsummere uken som har gått på internett og får både ordentlige kjendiser og twitterkjendiser på besøk. Hvem er egentlig den såkalte twittereliten og hva gjør de riktig? Vågard Unstad alias @v4g4rd har sterke meninger om hva som er topp og bunn på Twitter.

Topp 3: søte jenter som også er morsomme, kjendiser som viser seg å være skikkelig rare, folk som ikke helt forstår greien, tvitrer han før han taster videre:

Bunn 3: folk med kun dårlig timede onelinere, politikere, påtatt seriøse samfunnsdebatanter.

Twitter minner ikke så mye om et middagsselskap som utenforstående skal ha det til. I så fall er det et uhyre internt et, hvor mesteparten bare har fått plass under bordet eller som servitører. Det klages mye på twitter, og spesielt om facebookmenneskene som vi tvitrere gjør så godt vi kan for å distansere oss fra. Nå skal twittereliten opplyse allmennheten.

Det skjer i kveld kl. 21.40 på NRK3.