Twitterfuzz?

Eksperten Asbjørn Slettemark forklarer deg hvorfor, hvem, hva og hvordan.

Er du en av nølerne som fortsatt vipper på Twitter-gjerdet?

De siste dagers oppslag i media har kanskje fått deg til å lure på om noen ikke forstår forskjellen på tweets og tits, og du sitter nå og enten tenker på om du skal melde deg på twitter for å få med deg all galskapen, om du skal melde deg ut av galskapen, eller hvem er det du skal følge med på twitter for å være tettest mulig på de gale.

Les: – Prøv å vær stygg!
NB! Lydverket gir deg Tweetorama!

Det første først

Twitter er for alle. Absolutt alle. Men det er stor forskjell på hva folk bruker twitter til.

Steinjo kan også posere halvnaken på twitter. (Foto:  twitter/steinjo)
Steinjo kan også posere halvnaken på twitter. (Foto: twitter/steinjo)

For å ta lærdom av de siste ukenes blemmer rydder Lydverkets Asbjørn Slettemark – a.k.a. @Asbjorn1975 – opp i rotet, og leier oss gjennom det viktigste man må huske på når det kommer til twitter.

– For min egen del pleier jeg tenke at alt jeg tvitrer må kunne stå på trykk i VG uten at jeg må unnskylde meg ovenfor mamma. På den andre siden ga jeg det tipset til @HelleVaagland også, og den berømte VG-forsiden hun fikk på sin første tweet var ikke akkurat det jeg tenkte, sier Asbjørn.

– Men Asbjørn, hva med alle de andre, som slipper å tenke på VG?

– Folk må gjøre det som passer dem best, men jeg trykker kjapt ”unfollow” når folk er obsternasige eller sutrete. Det jeg irriterer meg kjappest over er ”mater katten”, ”skal spise middag”, ”går til bussen” og så videre. Og selvsagt de som tvitrer om at de ”går inn på treningssenter”.

– Hva twitrer du da Asbjørn, som har 7185 “followers”?

– Jeg prøver å tvitre om ting jeg selv skriver, men like mye gode tips til artikler (les: husk å bruke tiny url), saker eller hva som helst som har med musikk, fotball eller rare ting å gjøre. Prøver også å svare mye, og unngå at det blir for mange interne dialoger, sier Asbjørn.

Se: Det krølla seg for Asbjørn!

Store twitterøyeblikk

Robyn skapte midtsommermagi på P3 Sessions. (Foto: Kim Erlansen, NRK P3)
Robyn skapte midtsommermagi på P3 Sessions. (Foto: Kim Erlansen, NRK P3)

Da Michael Jackson døde i juni  2009 ble det postet 100.000 tweets i timen med taggen #Michael Jackson som førte til at bloggserveren krasjet.

Om twitter har en nevneverdig posisjon i Norge kan diskuteres, men både @jensstoltenberg og @Kronprinsparet tvitrer. Og store og små nyheter slippes på mikrobloggen støtt og stadig. Nødlandingen på Hudson River nådde verden først via Twitter, så vel som at @lindsaylohan selv sprakk nyheten om at hun feilet en narkotest. @mrskutcher startet en bikini-/undertøystrend som også engasjerte i Norge, P3s musikksjef, @MatsBorchBugge, tvitrer @robynkonichiwa til P3 Sessions i juni, mens en 18 åring sparket i gang en massiv fildelingsdebatt tagget #Drittunge.

Nå som du er GRUNDIG innført i twitter vil du kanskje vite hvem som har de morsomste, kjedeligste, viktigste tweetene?

Følg med på fredag, når blant andre Ronny fra P3 morgen deler sine beste twitterhemmeligheter!

Se også: Trenger du ytterligere twitterforklaringer? Se hva Banden kom over!