Ulrikke Falch med personlig podkast

I «Ulrikkes univers» sjekker Ulrikke Falch ut temaer som opptar henne.

Gjennom ti episoder skal Ulrikke Falch (21) sjekke ut temaer hun er opptatt av sammen med ulike gjester i den nye podkastserien «Ulrikkes Univers». Podkasten er motivert av nysgjerrighet og undring, og tar utgangspunkt i Falchs egne erfaringer.

– Det er blitt en veldig ærlig og nær podkast, som involverer mennesker i livet mitt og problemstillinger jeg lurer på. Det er først og fremst en sårbar podkast, men jeg håper at det kan inspirere til samtaler og konfrontasjoner i lytternes egne liv. Jeg gleder meg til det kommer ut og håper at folk får noe ut av det.

Godt selskap av ulike gjester

Ulrikke Falch ble først kjent gjennom rollen som Vilde i P3-serien «SKAM», men har i senere tid valgt å bruke stemmen sin til å belyse temaer som kroppspress og spiseforstyrrelser. Blant annet i den offentlige samfunnsdebatten og på hennes Instagram-profil, hvor hun har én million følgere. Denne gangen gjør hun det i podkastformat.

– Vi har jobbet med prosjektet siden januar, og jeg har hatt et helt fantastisk team som har hjulpet meg, booket intervjuer og holdt ut med maset mitt. Det er jo min stemme som stiller spørsmålene, men jeg kunne aldri klart dette uten den gode hjelpen fra dem.

I den nye podkasten tar hun opp temaer med mennesker som står henne nær, folk hun ser opp til eller er uenig med.

– Gjestene mine er en vidunderlig blanding av mennesker jeg beundrer, nære venner, familiemedlemmer, ekskjæreste, eksperter og filosofer. Jeg har vært så heldig få med meg godt selskap i hver eneste episode, og det tror og håper jeg at kan høres i podkasten, sier Ulrikke Falch.

I første episode tar Falch for seg sinne. Hun har ofte blitt sett på som en sint jente.

– Dette er muligens den mest personlige episoden. Vi får møte mamma, pappa og tvillingsøsteren min, som alle kjenner meg og temperamentet mitt godt. Jeg har alltid følt at jeg har vært krevende og tatt for mye plass med sinnet mitt, så i denne episoden bearbeidet jeg mye skyldfølelse og tok et par oppgjør med fortiden.

«Ulrikkes univers» kommer med ny episode hver torsdag i ti uker. Podkasten er produsert av Rubicon for NRK og har premiere 5.april.