Til nrk.no

Ulrikkes univers

Episode 3: Kropp

Velkommen til Ulrikke Falch sitt univers – en ærlig og nær podkastserie på 10 episoder.
Her får du møte en vidunderlig blanding av Ulrikkes nære venner, mennesker hun beundrer, familiemedlemmer, ekskjæreste, eksperter og filosofer. Og mye mer!

iTunes RSS

Alle episoder


 

Episode 3: Kropp

Episode 3: Kropp

Da jeg var 14 år hadde jeg spiseforstyrrelser. Målet var å ha hender hvor blodårene synes og kragebein som stakk fram. Nå er jeg frisk og har lært meg verktøy for å være glad i kroppen min. Vi snakker mye om kropp, og det får meg til å lure på om vi egentlig blir mer glad i kroppene våre av å vise de fram og av å snakke om den hele tiden. Det sies at vi må normalisere alle mulige kropper, men hvordan gjør vi det? I denne episoden har jeg snakket folk med forskjellige syn på kropp og hva som er viktig. Å være tynn, å være positiv, eller bare være frisk.

Last ned   |   Publisert 19.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Episode 2: Vennskap

Episode 2: Vennskap

Jeg har alltid hatt lett for å komme i kontakt med folk. Men samtidig synes jeg vennskap er vanskelig. Jeg har følt meg ensom selvom jeg alltid har hatt folk rundt meg som bryr seg. Kanskje har jeg savnet den ene bestevennen som ringer hver dag og lurer på hvordan jeg har det. Eller den store vennegjengen med jenter og gutter som finner på morsomme ting sammen hele tiden! 17 mai frokoster, sydenturer, alt som ser gøy ut på Instagram. Hvorfor er det så vanskelig? I denne episoden treffer jeg noen som har alt det der. Samtidig prøver jeg å finne ut av hvorfor jeg ikke får det til. Eller gjør jeg det?

Last ned   |   Publisert 12.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Episode 1: Sinne

Episode 1: Sinne

Jeg har alltid vært en sint jente. Og jeg har fått høre det. Sintere enn tvillingsøsteren min. Upassende sint i klasserommet. For sint selv på fotballbanen. Hvorfor kan det aldri være positivt?Pappa kaller sinnet mitt temperament. Mamma kaller det kraft. Hvorfor kan ikke flere se på det slik som henne?

Last ned   |   Publisert 05.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Snart kommer Ulrikkes Univers

Snart kommer Ulrikkes Univers

Første episode kommer 5. april

Last ned   |   Publisert 04.04.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter