Flere overgrep på Hove

Politiet har sendt flere jenter til sykehus etter at de har meldt om overgrep på Hovefestivalen i natt. En 17-åring er pågrepet.

I går skrev P3 om at politiet hadde sendt en ung jente til sykehus etter at hun meldte fra om et seksuelt overgrep på Hovefestivalens campområde. Politiet sa da at de etterforsket saken på vanlig måte.

Nå etterforsker de to nye overgrep som skjedde natt til i dag, hvor en 17 år gammel gutt er pågrepet i et av tilfellene.

Slått og lagt i bakken

Det første tilfellet skjedde mellom midnatt og halv ett, da en 16 år gammel jente skal ha blitt forsøkt voldtatt av to gutter inne på festivalområdet.

– Guttene skal ha slått til henne og lagt henne i bakken. Deretter skal de ha prøvd å kle av henne, men det har de ikke klart, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til NRK.

Her er ingen pågrepet så langt, og det er heller ikke klart hvorfor voldtektsforsøket ble avbrutt.

Den 16 år gamle jenta ble tatt med til sykehus for sjekk, og skal avhøres lørdag.

– Politiet har ingen mistenkte, sier Klausen.

Dratt inn i telt

Ved 03-tiden ble det anmeldt nok en overgrepssak på Hovefestivelen.

En 20 år gammel jente skal ha blitt dratt inn i et telt av en 17 år gammel gutt.

Gutten skal ha lagt seg oppå jenta, og befølt henne over hele kroppen.

– Gutten ble pågrepet på stedet, og sitter nå i arresten i Arendal, sier Klausen.

Begge to skal avhøres lørdag.

Følte seg trygge

Da P3 snakket med festivalgjengerne på campen i går, sa de at de følte seg trygge på området og kun hadde observert mindre tyverier under festivalen.

– Vi føler oss veldig trygge, det er det ikke noen tvil om, men i natt våkna jeg av at folk gikk rundt og lette etter tomme telt de kunne ha sex i, forteller Charlotte Lund (20). Først prøvde de vårt telt, og så gikk de videre til et annet.

En annen jente på campen sa at hun har større trygghetsfølelse her enn på byen i Oslo.

Så langt har politiet mottatt 26 anmeldelser av tyveri, 13 narkosaker, fem ordenssaker, og tre voldssaker.

– Det er færre tyveri i år enn i fjor, men vi får se hva som skjer når festivaldeltakerne kommer hjem og oppdager hva de mangler, sier politistasjonsjef i Arendal, Jan Sverre Krogstad.