Urørt sommerlyd

Ukas Urørt har tatt sommerferie, men det er ingen grunn til å fortvile. Hør Urørtredaksjonens anbefalinger for sommeren.

Per.

Ukas Urørt har tatt sommerferie, men det er ingen grunn til å fortvile. Her har du Urørtredaksjonens egne anbefalinger for sommeren.

Er du lei av band som dette? Urørtdoen The Afeeliated er sommerens beste unnskyldning for å begynne å høre på hiphop igjen. Duoen med base i både Stavanger og Bergen vil få Norges befolkning til å høre på hiphop igjen, og med både Ukas Urørt-låta “My Man” og denne, har de i alle fall alle forutsetningene for å klare akkurat det.

HØR: The Afeeliated – Rooftop

Flere av P3-lytterne tror Norge har fått sitt Arcade Fire etter at Pony the Pirate blei lista på P3 med låta “Walk the Shame”. Ikke umulig, men for å starte med babyskritt, dette er først og fremst spretten indiepop som imponerer stort. Norges nye pophelter, mener musikkprodusent Jørgen Hegstad, som håper både Norge og verden er klar for Pony the Pirate.

HØR: Pony the Pirate – Run Away

Norges svar på svenskene i The Knife? Det er i alle fall en del likheter, et søskenpar med masker som lager tung synthpop. The I er Lars og Terje Sparby, som akkurat nå er i Tyskland for å spille inn plate, og “Nextgen Psychonaut” er en appetitvekker av de sjeldne.

HØR: The I – Nextgen Psychonaut (album version)

The Afeeliated.

Nok en ny versjon av ei låt som vi i Urørt har digga en stund. Alexander Vinter er en av de mest produktive på Urørt, som samtidig holder vanvittig høyt nivå. Electrobanginga til Vinter in Hollywood burde åpna øra til et visst fransk plateselskap. Iskald dansemusikk for de heiteste sommerkveldene.

HØR: Vinter in Hollywood – Virus (album edit)

Bergens flotteste skranglepoppere bringer minnene tilbake for alle som brukte en av sommerferiene i tenåra til å lese om Henri Charrière. Handlinga er selvfølgelig flytta fra Ny Guinea til Hordaland.

HØR: Professor Pez – Papillon (Escape from Ulfsnes island)

Hoppende og sprettende elektronika. Per stapper låtene sine fulle av effekter og små innfall, men uten at det blir rotete for lytteren. Hør den på repeat, etter en stund har du glemt at du har hørt den sju ganger på rad. Musikk som gjør deg glad.

HØR: Per – Du og jeg (& the internets)

Det virker som den trønderske barokkpop-prinsen har opplevd tunge dager. I alle fall er starten på den siste låta hans på Urørt en dyster affære, med vokal som heller mot Nick Cave og andre mørkemenn. Men litt uti kommer den kammerorkestrerte popschwungen, og derfra og inn er det bare å åpne øregangene på vidt gap.

HØR: Magnus Sinnes – Imminent

Hvis Dave Gahan og Duran Duran hadde tilbrakte sommerferien 1984 sammen, er det ikke umulig at de hadde laga noe som ligner på låta til DISKOTEK*. Som en homage til førstnevnte har de også klippa ut ei halv tekstlinje fra Personal Jesus.

Einar Stray.HØR: DISKOTEK* – Dont know your name

En 18-år gammel gutt med gitar lager så skjør, vever og vakker postrock-pop i akustisk tapning, at frysningene på ryggen ved gjentatte lyttinger kan bli litt plagsomme.

HØR: Einar Stray – Arrows

De 5 gutta som utgjør Herostratos blander lett og atmosfærisk shoegazer med en popglad vokal og har laga en rockelåt perfekt for sommervarmen. Slumber er som et friskt pust rett i fleisen, og funker sånn sett like bra som elektriske håndvifter.

HØR: Herostratos – Slumber

Urørtlåtene hører du på P3:

mandag til onsdag 22.05 – 00.00, torsdag 23.03 – 00.00