Urørt musikk i urørt natur

Vestlandsbygda Tafjord huser til vanlig 90 fastboende mennesker, men ble nylig omgjort til en av norges minste festivaler. Urørt sjekket stemningen.

Captain Credible slapper av i gresset på årets Kulturgyting (Foto: Mari Garås Monsson, NRK P3)
Captain Credible slapper av i gresset på årets Kulturgyting (Foto: Mari Garås Monsson, NRK P3)

Vestlandsbygda Tafjord huser til vanlig 90 fastboende mennesker, men i begynnelsen august ble den omgjort til en av norges minste festivaler. Urørt sjekket stemningen.

Kulturgyting
Blant høye fjell og fjorder møttes musikkglade mennesker i den lille byga Tafjord første helga i august. Kulturgytinga handler om idyllisk natur, symbiose mellom festivaldeltakere og musikere, høyt inntak av kaffe, sveler og spennende musikk. En rekke Urørtprofilerte band var på plakaten, deriblant Therese Aune, Anne Lene Hägglund, Sky Barstow, Center Of The Universe, The Little Hands Of Asphalt, Brokedown Palace og The Smell Of Mutiny.

SE: bildene fra festivalen

I spissen for festivalen står Tonje Eirin Tafjord, og hun arrangerte i år Kulturgyting for tredje gang. Konsertarenaene på denne festivalen er på ingen måte som på de store norske festivalene. Her er enorme scener byttet ut med de mer intime, og første dag på festivalen var konsertene inne på Kraftverkmuseet i Tafjord. Her kom mektig akkustikk til sin rett da improvisasjonstrioen K/D/O, Therese Aune og Ine/Peder spilte. De to siste dagene av festivalen var konsertarenaen i en liten stue på Olagarden.

Ekstra Urørt
Enkelte band var så urørte at publikum fikk svært eksklusive konsertopplevelser, deriblant de lokale heltene i Sunnmøre Syreorkester. De spiller prinsipielt ikke inn musikken sin, og blåste liv i festivalpublikummet i Tafjord med sin rocka jazzmusikk.

På programmet stod også Cunt Rash og DIE, Allroundhandwerker!. Bak sistnevnte står trommeslager Øyvind Skarbø. Lørdag kveld leverte han et improvisert sett med trommekunster. Jørgen Skjulstad, mannen bak Center Of The Universe, mener at det å tilby improvisert musikk på bygda er en av de sterke egenskapene Kulturgytinga har.

Hør stemningsreportasje fra årets Kulturgyting her:
Kulturgyting

I reportasjen kan du høre intervjuer med The Little Hands of Asphalt, festivalsjef Tonje Eirin Tafjord, Center of The Universe!

Øyafestival
Urørtredaksjonen flytter seg til Oslo i anledning Øyafestivalen neste uke. Da kan du blant annet høre mer fra noen artistene som spilte på årets Kulturgyting i onsdagens spesialsending mellom 21-23.

Opplev idyllen her: