Utdrikkingslag, kroppsbytte og innvandring

Er du usikker på hva du skal i helga? Les Filmpolitiets anmeldelser av helgas kinofilmer og finn en god film.


Hangover (5)

Kanon vorspielfilm om et utdrikkingslag i Las Vegas som går til h…! Denne amerikanske komedien tar oss med på en vill ferd gjennom Las Vegas, og lar oss møte skumle gangstere, strippere, en baby, noen høns, en bokselegende og en høyst levende tiger.

Doug skal drikkes ut, og kompisene Phil, Stu og svogeren Alan tar ham med til Las Vegas. På taket av Ceasar’s Palace skåler de for en natt de aldri skal glemme. Problemet er at når de våkner i en herpa suite dagen etter, husker ingen av dem noe som helst. Rundt seg finner de ting som tyder på at relativt MYE har skjedd, og Doug er borte! Nå må kompisene følge sine spor for å finne ut hva de egentlig har gjort. Les hele anmeldelsen her!

17 igjen (4)

Morsom, spennende og sjarmerende om en som får være ung igjen. Hvem ville ikke benyttet sjansen til å være ung igjen? Muligheten til å rette opp eventuelle feil, eller takle situasjoner på en bedre måte virker fristende.

Nettopp dette skjer i ”17 igjen”, en fantasikomedie med ungdomsidolet Zac Efron i hovedrollen. Selve ideen om ”kroppsbytte” er selvfølgelig absurd, men jeg godtok den i ”Big” og ”Freaky Friday”, så hvorfor ikke nå, også? ”17 igjen” er heldigvis både morsom, spennende og sjarmerende! Les hele anmeldelsen her!

Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS
Foto/Copyright: Nordisk Film Distribusjon AS

Crossing Over (3)

Velment, veltenkt og velspilt, men den lykkes likevel ikke spesielt godt. Innvandring i alle dets former er temaet for filmen ”Crossing over”, en film a la ”Short Cuts”, ”Traffic” og ”Crash” med flere skjebner som vikler seg inn i hverandre.

Det er velment, veltenkt og velspilt, men regissør Wayne Kramer lykkes likevel ikke spesielt godt. Flere av historiene forlater oss med store hull, og uforklarte elementer, og tar ofte litt for store snarveier. Det er interessante figurer her, som hadde fortjent en bedre skjebne enn å bli avspist med episodisk historiefortelling. Les hele anmeldelsen her!