Det kommer fra en helt tilfeldig bok, på en helt tilfeldig side, på en helt tilfeldig linje, tatt helt ut av sammenheng, sier Ukas Urørt på P3, Joar Renolen (21) fra Lillehammer om artistnavnet Foreground Set.
URØRT MENER:
«Enmannsprosjektet Foreground Set leverer atmosfærisk og pompøs elektronika skreddersydd for tjue minusgrader og spankulering i snøen. «10 Years After Something» er både fengende og velprodusert – si hallo til Röyksopps ukjente lillebror!»
MER OM: Foreground Set på Urørt
Nye dimensjoner
– Jeg og en kamerat følte at det var på tide å finne et navn siden jeg nettopp hadde laget to låter som på den tiden nådde nye dimensjoner innen hjemmelaget datamusikk for vår del.
Renolen har alltid hatt fascinasjon for musikk, og produsentkarrieren startet opp da han fikk programvare fra en kompis.
– Det hele begynte da jeg fikk et musikkprogram av en venn i 8. klasse så jeg kunne lage beats. Jeg har utviklet meg litt siden det. Men interessen for musikk har i grunn altid vært tilstede. De eldste musikkfilene i arkivet er fra 2001, men jeg har opptil flere kassetter fra 1992 og senere hvor jeg synger fagert.
– 90% ekstremsportutøvere
Renolen har bidratt til soundtracket til en skifilm som heter «Eyes Wide Open» med låten «Go With The Wind», som du kan forøvrig laste ned her på Urørt. Selv om fanskaren hans er hovedsakelig vinterentusiaster, fant Renolen ut at det var på tide å omvende seg lydmessig.
Foreground Set opplyser retningskiftet: – Etter en lengre periode med tørke fant jeg ut at det var på tide å kanskje bevege seg litt ut av den stilen jeg har hatt de siste tre eller fire årene. Det ble ingen resultater av å tviholde på en stil i redsel for å skuffe de lytterne jeg har, som forøvrig består av 90% ekstremsportutøvere. Dermed ble denne låta til, en milepæl kan man si, for alt jeg har laget siden denne bikker litt i samme retning.
Hør Forground Sets dupstep-samarbeid med Mist:
– Veid en del
Vi i Urørt spurte Renolen om hva han selv synes er hans musikalske særpreg.
– Jeg tror at hvis den hadde hatt farge, form og temperatur, ville den ha vært ganske kald og blå og veid en del. Den egner seg kanskje bedre med bilder til enn på dansegulvet.
Forground Set sier at når han ikke er opptatt med å produsere «vinterske» spor, «står jeg på ski eller jobber i en hage hvor de har barn». Det landskapet som Renolen utspiller seg på, er ikke ukjent territorie for norske produsenter, men han har derimot klart å redefinere det med sitt eget stempel.
– Röyksopp har vært en utømmelig kilde siden Melody AM, hvis album spilles like hyppig i dag som den dagen jeg kjøpte den på en shellstasjon på vei til Dombås i 2001. På fjellet blir jeg ofte inspirert, om det er på ski, til fots, eller i en hytte. Jeg hører på veldig mye forskjellig, både akustisk og elektronick, gammelt og nytt, surt og søtt. Filmmusikk, The Fountain-soundtracket og soundtracket til en film som heter «Flowers In The Attic» som jeg tilfeldigvis kom over en gang.
Sølvguttene, nevner Renolen også som inspirasjonskilde.
– Utforske alpene
Renolen slipper i ikke altfor fjern framtid en EP til gratis nedlastning, men først skal han finne inspirasjon i bakkene.
– Jeg har tenkt å lage en EP om ikke lenge, en gratis sådan, så snart jeg har noen låter jeg er skikkelig fornøyd med. For øyeblikket har jeg kanskje tre. På mandag drar jeg til Østerrike for å utforske alpene og kjøre planker. Kanskje kommer jeg hjem med litt inspirasjon også.
Foreground Set har også funnet personlige favoritter på Urørt, og viser til at Urørt-artister ofte vedvarer.
– Ponas og PoPonas, Proviant Audio, NortMiehd, Attention Now og Woodnote for å nevne noen.Det er lenge siden jeg har lett grundig etter nye artister her, men disse hører jeg fremdeles på selv om det er lenge siden jeg oppdaget de. Og da må det jo være bra.
Om å bli Ukas Urørt, sier Renolen dette:- Det kan fort bli en boost i karrieren, kanskje jeg når ut til mennesker utenfor ekstremsportscenen også. Jeg er veldig takknemlig.
Han avslutter med å si følgende til folket: Get rich or die tryin’. Kødda. Ta tran!