Utlikna Elvis-rekord

Lil Wayne kan nå sammenliknes med selveste «Kongen» – Elvis Presley.

Rapstjerna, som den siste tiden blant annet har vært på utkikk etter nordnorsk nordlys, er altså blitt historisk.

Lil Wayne er garantert fornøyd med å ha utlikna den gamle rekorden til Elvis Presley. Foto: NTB Scanpix / Katy Winn, AP Photo.
Lil Wayne er garantert fornøyd med å ha utlikna den gamle rekorden til Elvis Presley. Foto: NTB Scanpix / Katy Winn, AP Photo.

I rekordhumør

Lil Wayne er for tida rett og slett i rekordhumør. I slutten av siste måned ble det klart at hans gjesteopptreden på Keyshia Coles «Enough of No Love» hadde nådd 10. plass på Billboards singleliste. Dermed var han den rapperen med flest låter inne på topp 10 i historien. Låta har seinere klatra til en 7. plass.

Denne uka debuterte låta «Bandz a Make Her Dance» med Juicy J på en 71. plass på singlelista. Også her er Lil Wayne gjesteartist. Denne prestasjonen gjør at han utlikner en gammel rekord satt av selveste Elvis «The King» Presley. Både Lil Wayne og «Kongen» har nå til sammen 108 opptredener på Billboards singelliste. Det har ingen andre mannlige artister tidligere klart.

>> Les også: Limp Bizkit + Lil Wayne = sant

Siden lista ble lansert i 1958 er det bare én gruppe som har klart flere plasseringer – tv-serie-gjengen i Glee, som har hatt imponerende 204 «besøk» på billboard Hot 100.

Raskere enn Elvis

Når det gjelder soloartister troner altså Lil Wayne helt øverst sammen med Elvis Presley, mens James Brown er på tredjeplass med 91 låter på Hot 100, Ray Charles er på fjerde med 74, fulgt av Elton John på femte med 67.

>> Les også: Sterk safing

Den store forskjellen på Elvis og Lil Wayne er imidlertid tiden som ble brukt på å sette rekorden. Mens Elvis brukte 45 år og to måneder (1958 – 2003) har Lil Wayne oppnådd sin status i løpet av 13 år to måneder og tre uker, etter at han første gang var på lista 10. juli i 1999.

Et faktum som trekker Lil Waynes prestasjon noe ned er at Elvis sjøl var hovedartisten på alle sine 108 listeplasserte låter. Den lille rapperen er «bare» hovedartist på 42 av sine, mens resten er gjesteopptredener. Billboard teller imidlertid alle sammen når de regner ut hvor mange låter man er representert med på en liste, for historien.