Vått og elektrisk kyss

Ukas Urørt, Munn Til Munn Metoden rister liv i selv de mest forfrosne sjeler med førstehjelp og saftige beats. Les intervjuet her og last ned Norges nye elektrohelter gratis!

Munn til Munn Metoden
Munn Til Munn Metoden rister liv i selv de mest forfrosne sjeler med elektrisk førstehjelp og saftige beats.

Urørt mener: «Bevæpnet med verdens beste livrednings-teknikk og et førstehjelpsskrin med skitne synthriff, kvass digital rytmikk og kinetisk energi kan Munn Til Munn Metoden gjenopplive selv den mest utfesta klubbgjenger. Usedvanlig godt produsert og betraktelig mer kontinentalt enn hva man skulle forvente rett ut fra gutteromskjelleren i Fredrikstad.»

Munn Til Munn Metoden – «Avante Electro»

(trykk på ‘pil ned’ til høyre i playeren for å laste ned)

http://www11.nrk.no/urort/1.0/track/download/680189.mp3

Mer: Munn Til Munn Metoden på Urørt

Remiks-bonanza

Bak navnet Munn Til Munn Metoden skjuler 19-åringen Dennis Johansson og 20-åringen Kristian Torkelsen seg. Det siste året har de gjort seg bemerket med produktiv remiksing av bl.a Hiawata!, Harry’s Gym og Eléctrica Miami.

Fredrikstad-duoen er ikke mindre raus enn at en hel remiks-EP med disse og flere andre godsaker ligger ute til gratis nedlasting på nett.

– Vi er fortsatt i den fasen hvor vi prøver ut nye ting og liker å lage uptempo ting der trommene er godt med i miksen. Ønsket er at einstøinger skal danse hånd i hånd med de mest populære.

Hør hvordan gutta har remikset Ukas Urørt-intervjuet med seg selv i onsdagens Urørtsending på P3 21-23!

Det siste året har guttene spilt på Øyafestivalen og flere klubber i Oslo, blant annet Revolver og Parkteateret (fra videoen over). De er selv strålende fornøyd med å endelig bli Ukas Urørt  (det må nevnes at Urørt i lang tid har ventet tålmodig på egne original-låter fra duoen, journ. anm).

– Vi har drømt litt om dette en stund. Urørt er genialt når det kommer til å få promotert musikken sin og det er kult at noen liker det vi lager!

Duoen har holdt på bare litt over ett år men har allerede blitt et etablert navn på klubbscenen. De har også fått æren av å sette sammen et lite dj-sett for Lydverkets herlige «Rilleristing»-spalte, et fast post hver onsdag der norske DJ’er og produsenter bringer klubbmusikk ut til folket. Hør godsakene HER.

– Dødelig kombo

– Mesteparten av tiden sitter vi sammen, da kan vi spille oss frem til ideer med synth og gitar. Av og til fikler vi hver for oss og noen ganger finner vi ting å sample fra kassett eller LP.

Munn x 2

Når de ikke har fingrene plantet i elektronikk går Kristian på skole og jobber, mens Dennis leter etter jobb.

– Hva er det mest interessante som har skjedd i karriæren så langt da?

– Det må nok være Øyafestivalen. Å få spille på Camp Indie og på Revolver under Øya Natt var utrolig rått. Og hyggelig at folk kom for å se oss!

– Hva med inspirasjonskilder?

– Som de fleste andre som jobber kreativt blir vi inspirert av det rundt oss, det vi ser og hører. Dennis er veldig inspirert av Radiohead fordi musikken er så unik. Gode filmer også, som Synecdoche New York. Kristian liker Atmosphere, tekstene til Slug kombinert med beatsa til Ant er en dødelig kombo.

– Ellers må vi si at når det kommer til elektronisk musikk er det mye bra. Röyksopp, Daft Punk, Justice, Sebastian, MSTRKRFT og mye mye mer.

– På Urørt liker vi Soul Theory og Big Bombastic Collective, fordi musikken er fin å høre på.

HØR: MUNN TIL MUNN REMIXER UKAS URØRT-INTERVJUET PÅ P3 I PODKASTEN!