Var det Arne Brunost Breisladd han het?

Thomas Seltzer startet latterliggjøring av tiltalte i Oslo og Utøya-saken på Twitter.

«Hva var det egentlig han het?» er spørsmålet Thomas Seltzer vil at folk skal stille seg. Etter en liten spøk på Twitter har mange nå kastet seg på bølgen av navneforslag til den tiltalte i Oslo og Utøya-saken.

I går postet Thomas Seltzer følgende på mikrobloggstedet:

Alle er på en eller annen måte berørt av det som skjedde på Utøya og i Oslo fredag 22. juli. Nettsamfunn som Twitter og Facebook har spilt en viktig rolle både under og etter hendelsene, og spredt gode ord til trøst og terapi.

Etterhvert har altså debatten dreid seg over på gjerningsmannens plan om å gå inn i historiebøkene som Europas redningsmann og spredningen av manifestet. Men hva skjer om ingen husker navnet hans?

Og selv om det ikke var ment som en vits, så skaper nå Seltzer sin fuck you-oppfordring litt etterlengtet latter rundt omkring på nettet.

Programleder i VGTV, Hasse Hope, fikk ballen virkelig til å rulle med denne:

Les også: Stoltenberg nekter å si drapsmannens navn

Mange forslag

Siden har mange kommet med sine forslag til hvordan man best skal huske denne mannen. Eller rettere sagt – glemme han:

Noen mener navn som Alfonso Bukkake Bælmer, eller Annbjørn Bullshit Bomleif kan passe. Andre twitrere tror et av disse navnene vil bli husket: Amadeus Bimbo Barbie, Arvid Basket Ball, Albert Benny Breilo, og Alfons Børre Bromtorp.

Se flere navneforslag på Hasse Hopes twitter-profil.

Hvilket manifest?

Tidligere rapporterte også nettsamfunnet Anonymous at de har lansert en kampanje for å rote det til for manifestet hans.

Hackerne oppfordrer til å spre falske og manipulerte versjoner, slik at det til slutt finnes så mange versjoner at ingen vet hvem som er den ekte.

Så da gjenstår det å se hvordan massemorderen egentlig blir husket på Twitter: Var det Albert Benny Breilo? Amadeus Blåballe Bruskebein? Eller Amøbe Breiflabb Bremsespor?