– Var døden nær

I 2005 var Eminem timer fra å dø av en overdose.

I en ny dokumentarfilm står rapstjerna Eminem fram med og forteller om sine problemer med smertestillende og beroligende medisiner.

Filmen, som har fått tittelen How to Make Money Selling Drugs og er regissert av Matthew Cooke, har premiere i sommer. Den har også med andre kjente folk som 50 Cent og Woody Harrelson.

Eminem sier at han ville ha vært død om han hadde kommet til sykehuset to timer seinere. Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.
Eminem sier at han ville ha vært død om han hadde kommet til sykehuset to timer seinere. Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.

– Jeg hadde dødd

En av de som står fram med sine avhengighetsproblemer er Marshall Mathers, bedre kjent som Eminem. Blant annet belyser han virkningene narkotikaen hadde på kroppen hans.

– Hadde jeg kommet til sykehuset to timer seinere så hadde jeg dødd. Organene mine sluttet å virke. Lever, nyrer – alt. De måtte sette meg på dialyse og de trodde ikke jeg skulle overleve – jeg skulle dø, forteller Eminem blant annet i filmen.

– En måned etter at jeg forlot sykehuset hadde jeg et tilbakefall og var rett tilbake på samme mengden med piller jeg hadde tatt tidligere. Jeg husker hvordan jeg hver dag kunne gå rundt i huset og tenke at jeg skulle dø.

Videre forteller Eminem at han fortsatt kjemper med skadene narkotika og medisiner har påført kroppen hans og at det har vært en vanskelig prosess. Han skal ha kvittet seg med venner som sa at han hadde et rusproblem.

Dokumentarfilmen How to Make Money Selling Drugs har premiere i sommer. Foto: Promo.
Dokumentarfilmen How to Make Money Selling Drugs har premiere i sommer. Foto: Promo.

– Få han der til helvete ut herfra!

I 2010 ble han nykter og ga ut albumet Recovery.

–  Jeg vet ikke akkurat når det ble et problem. Jeg husker bare at jeg likte det bedre og bedre, sier han i filmen.

– Folk forsøkte å fortelle meg at jeg hadde et problem. Da kunne jeg si at «få han der til helvete ut herfra. Det er ikke akkurat sånn at jeg driver å skyter heroin eller sniffer cokain. Jeg røyker ikke crack».

Eminem skal blant annet ha funnet styrke i farsrollen i kampen mot avhengigheten.

–  Jeg så på barna mine og innså at jeg måtte være her for dem. Da jeg ble nykter var jeg våken tre uker i strekk, jeg var ikke borte et minutt.

–   Jeg måtte gjenvinne mine motoriske ferdigheter, måtte lære meg å snakke igjen. Det har vært en læringsprosess og jeg vokser. Jeg trodde ikke at jeg kunne være glad igjen på en naturlig måte uten å gå på noe, forteller Eminem.

Se en trailer for dokumentarfilmen her: