– Jeg var i samme studio som Jay-Z

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre stilte med samlet og sedvanlig tilstedeværelse i dagens partilederutspørring. Les oppsummeringen her!

(Hallo P3): Ja, vi elsker (oppsummeringene av P3s partilederutspørringer)!

Dagens gjest i Hallo P3-studioet var Arbeiderparti-ringreven Jonas Gahr Støre. Fra 2005 til 2012 fungerte han som utenriksminister, men er nå å kjenne som partileder for Norges største politiske parti.

Som politiker er han kjent for å formidle programmet sitt saklig og nøkternt med faglig belegg, selv om han ikke alltid er i sitt ess når han skyter fra hofta i direktesendte debatter.

Verden er ofte mer enn enten-ellerJonas Gahr Støre i segmentet “10 kjappe”

Da programleder Tuva Fellman kastet brannfakkelen om kvoter og flyktningkatastrofe i fanget på Gahr Støre (som foretrekker å bli kalt Jonas), tok han det hele med knusende retorisk ro – på kjent politikervis.

I flyktningsøyemed kunne han følgelig stadfeste at AP skal fortsette å drive “raus” internasjonal politikk, også med henblikk på katastrofer, men at det på nåværende tidspunkt er en dårlig idé å sluse inn så mange flyktninger som mulig.

Hva skal man si om det, da?

Rausere enn rausest. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Rausere enn rausest. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)


Siden det tross alt er likhet for Hallo P3-loven, måtte også AP-lederen gjennom segmentet “10 kjappe” i dagens utspørring. Akkurat det gikk som det pleier å gå, med noen liberale justeringer av “10 kjappe”-reglementet.

I klippet nedenfor sier han ja til bompenger, “Game of Thrones” og nei til søndagsåpne butikker. Han mener også at posten som helseminister er politikkens mest attraktive, da posisjonen gir en unik mulighet for menneskekontakt og realpolitikk som de andre postene ikke gir.Når partilederen blir spurt om hvilke kontakter han synes er mest stas å ha på telefonlista, “namedropper” han både Hillary Clinton og Al Gore, men trekker spesielt frem “Stargate”-gutta, som han besøkte da Jay-Z drev studioet deres i 2009.

AP-toppen synes med andre ord det er mer stas å kunne slå på tråden til gutta bak Beyoncé-låta “Irreplaceable” enn USAs tidligere statssekretær, presidentkandidat og “first lady”.

Se klippet under.