Vaular på vekkelsesmøte

…Gorillaz i biljakt, dominoeffekt og inkarnasjonen av å stirre døden i hvitøyet. Denne uka har bydd på latterlig fine videopremierer.

..Gorillaz i biljakt, dominoeffekt og inkarnasjonen av å stirre døden i hvitøyet. Denne uka har bydd på latterlig fine videopremierer.

Noen uker er bedre enn andre, og på musikkvideofronten har årets første våruke iallfall ikke skuffet. Sett deg tilrette med laptopen på fanget og se disse mens du planlegger hva helga skal brukes til. Vi starter med to åpenbare – lengre nede finner du litt mer kuriøse saker, før to fantastiske damer og noen lovende svensker sender deg inn i helga.

Gorillaz – Stylo

Lydverket hadde videopremiere på denne godbiten på tirsdag; har du fremdeles ikke sett den er det pinadø på tide. Har du allerede sett den, vet du at den er såpass fet at den fortjener en kikk til:

OK GO – This Too Shall Pass

Videomesterne bak Here It Goes Again (Treadmill Video) er tilbake. Dominoeffekt har blitt redefinert av denne latterlig fine videoen:

The Afeeliated – Mix Raw

Stavanger-hiphoperne med røtter i Urørt har fått med regissør Kyrre Larsen på den Lynch-aktige videoen til låta «Mix Raw».  Videoen ble sluppet denne uka og er så langt sett av ganske få – men det varer nok ikke lenge:

???????????????? (Eduard Anatolyevich Hil)

Ikke så veldig ny; men denne må vi bare ta med. Aldri før har et så enstemmig «WTF?!» spredt seg gjennom P3s korridorer og kulminert i allsang av «lalalalalaaaa» som etter at denne videoen fant veien til krinken. Følelsen av å stirre døden i hvitøyet er relativt intens. Mannen som synger heter visstnok Eduard Anatolyevich Hil, og var blant Sovjetunionens største stjerner på 70- og 80-tallet.

Lars Vaular – Rett Opp Og Ned (Slumdog Illionaire Remix)

Originalvideoen var fin nok, den – men denne videoen til Lars’ technobanger er i en egen klasse. Tungetale og vekkelsesmøtelser har sjelden sett kulere ut enn her:

Goldfrapp – Rocket

Goldfrapp slipper nytt album 22. mars, og singelen Rocket fikk denne uka en etterlengtet musikkvideo. Bokstavelig talt en spaca åttitallshyllest:

Erykah Badu – Window Seat

Apropos kule damer; Erykah Badu slipper albumet «New Amerykah Pt. 2: Return Of The Ankh» 30. mars. Singelen «Window Seat» har vært å høre en stund, men musikkvideoen har vi ennå ikke sett noe til. Denne uka fikk vi imidlertid se en knall liveversjon hos Jimmy Fallon, og det holder i massevis i første omgang:

JJ – Let Go

Ungt, destruktivt og nydelig fra Sverige; Hove-aktuelle JJ slipper «JJ no. 3» over helga. Førstesingelen og -videoen «Let Go» lover godt: