Veit du om ei rar nettside?

Ramona og Siggen leitar etter tidenes mest heilsprøe nettside. Send inn forslag og vinn premiar!

I 1996 fantes det ein kar som ikkje trudde internett hadde ei framtid. Så sterkt følte han for det at han skreiv eit lesarinnlegg med overskrifta «Internett en flopp!». Men tjue år seinare kan me slå fast følgjande: Internett er ikkje ein flopp.

Internett har med åra blitt ein heilsprø samlestad for heilsprøe greier. Og sidan internettet har blitt ein så stor stad trur me det fins mykje uoppdaga gull der. Ramona og Siggen arrangerar derfor internett-konkurranse i jakta på verdas mest heilsprøe nettside.

Det er mulig å sende inn bidrag fram til 17. mars. Deretter vil Ramona og Siggen si liste bli offentleggjort på P3.no der lyttarane kan stemme på sin favoritt blant dei fem øverste. 25. mars vert avstemminga avslutta. Vinnaren får ei heilsprø Ramona og Siggen PC-veske full av P3-effektar.

Bidrag kan sendast til ramonaogsiggen@nrk.no

Sjå lista over nettsider som allereie er sendt inn lenger nede i saka.

Ramona og Siggen skal gjøre sitt aller beste for å gjøre høsten din litt lysere. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Ramona Kåss Furuseth og Sigrid Velle Dypbukt leitar etter den sprøaste nettsida i verda. (Foto: Tom Øverlie, P3)

5 ting Ramona og Siggen meiner ei heilsprø nettside må ha:

1. WOW-faktor.
Helsprøheten hopper ut av skjermen, dasker deg i trynet og du roper “Wow, lang over en Capri-Sonne sporenstreks, her har vi med en helsprø nettside å gjøre!”

2. Delevenleg.
Du klikker deg inn på sida og tenker: “Oboy, her er det bare å opprette gruppechat på Facebook og linke avgårde denne rakkeren til mine beste venner ASAP zulu.”

3. Eit pustehol i kvardagen.
Når du er lei av jobb og skole, og du bare har lyst til å stirre på noe gøyog/eller fint så er denne nettsiden midt i blinken.

4. Originalitet.
Denne sida er helt unik! “Jeg har aldri sett makan” og “Hvem står bak dette egentlig?”, er klassiske reaksjoner folk får i møte med denne sida.

5. Eye candy.
Denne sida er godteri for øya! Kanskje er den overfylt av informasjon og farger, kanskje er den minimalistisk og stilren, men en ting er hvert fall sikkert: Den er kuuul å se på, mann.

Kort om topp 3:

Lingscars.com 9,2

Denne siden innfrir på alle de fem punktene! Enorm WOW-faktor og en fryd for øyet. Siden har også en drøy holdbarhet! Det vil ta deg lang tid å utforske alle kriker og kroker av dette helsprøe universet, og om du så forsøker å gjøre det, må du være forberedt på at du aldri helt vil bli den samme etterpå.

Bjornshealing.com 9,1

Denne sida virker kanskje litt ordinær ved første øyekast, men her ligger det utrolig mye fint i detaljene. For eksempel er kommentarfeltet sjokkerende privat, og den grandiose selvtilliten Bjørn K. beskriver sine egne evner med, er vakker og inspirerende. Musikken her er også en deilig bonus. Og navnet da dere, “Bjørns healing”, smak litt på det. Definitivt en underdog i tetgruppa.

Lifther.com 9,1

Ja, hva skal man si? Snakk om en allsidig nettside! Her kan du bestille egen hjemmeside, leie fotograf, kjøpe nattkjoler for gravide og erotiske artikler, samt se på The Simpsons og lavbudsjetts modellbilder. At siden i tillegg har meteorer og verdensrommet som visuellt tema, er helt nydelig! Dessuten, all honnør til et nettsted som klarer å pulle off kombinasjonen, nakenfotografier og streit og meget omstendelig regnskapsføring på en og samme side! Bra jobba!

1. Lingscars.com 9.2

2. Bjornshealing.com 9.1

3. Lifther.com 9.1

4. Zombo.com 9.0

5. Procatinator.com 9.0

6. Pointerpointer.com 8.2

7. Iloveyoulikeafatladylovesapples.com 8.2

9. omglasergunspewpewpew.com 7.9

10. Arngren.net 7.8

11. Thisissand.com 7.2

12. Ilooklikebarackobama.com 7.0

13. Essaytyper.com 6.9

14. Pointless.com 6.7

15. Herregud.com 6.7

16. Lookatmyhorsemyhorseisamazing.com 6.7

17. Sieni.us 6.3

18. Virtual-bubblewrap.com 6.2

19. Trumpdonald.org 6.2

20. String-emil.de 6.0

21. Rykogreis.com 5.9

22. Kimjongillookingatthings.tumblr.com 5.8

23. Ducksarethebest.com 5.0

24. Zoomquilt.org 4.9

25. Ulv.no, sau.no, elg.no 4.8

26. Hardcoreprawnlawn.com 4.8

27. Tr-8r.com 3.0

28. Eelslap.com 3.0

29. Deltidsjobb.net 2.5

13 Responses to “Veit du om ei rar nettside?”

 1. Dominique

  erdetfredag.dk er en awesome side!!!!! gi den beste fredags følelse!!!! xD

 2. André B-Solberg

  Hei hei, det var jo litt artig å se at LiftHer-systemet havnet på lista her, men desverre byttes hele systemet over til LiftHer.org som er ganske mange ganger kjappere server, med omfordelt kode-lesing, bedre utviklet lagteknologi og utnyttelse (hastighet hastighet hastighet). Hadde jeg visst om dette skulle jag latt systemet stå litt lenger, men LiftHer.org innhar en hel masse god-biter det også. Mobil-brukere må trykke Desktop for å se systemet som i hovedsak er utviklet for PC, og utviklet med tanke på å at alle interne funksjoner fungerer selv om du mister nettet (1-fil-system), og du kan bestemme det meste av utseende selv. For de som har ekstra store skjermer er det mulighet for å skru på flere lag og flytte ting rundt på skjermen så du får utnyttet plassen skikkelig. Til nå litt over 200 nettsider i 1, sånn informasjon og artikkel-messig, men de færreste vil merke noe til hvor mye de har tilgjenglig. Utseende kan du i veldig stor grad bestemme selv. Planen var å holde lav profil frem til fysikk-delen var klar. Den er enorm så det tar tid, men da vet dere litt om hva og hvorfor. Beklager dette. Jeg var som sagt ikke klar over denne kåringen og startet vel utskiftningen omtrent på samme tiden som denne artikkelen ble laget. Mvh André Bohnhorst-Solberg

 3. Kristoffer Klungland

  oddtodd.com Denne siden tenkte jeg i alle fall var sprø før, men nå er den mer en vanlig blogg… Du kommer inn på de gode, sprø, gamle tingene hvis du klikker deg inn på laid-off stuff i menyen på toppen…

 4. landscapeher

  I dag er verden av internett, vi kan ikke leve uten internett tror jeg, takk for fin artikkel. Vi leser nyheter via internett, vi gjør forretninger på nettet, vi selv finne elskeren til oss via Internett, som kan leve uten internett, takk for at du delte så mange godt nettsted til meg. Sorry for min dårlige norsk 🙂 Jeg gjør forretninger av sport sko på nettet. – http://www.kicksvovo.com/