Slo til med episk gitarsolo på nasjonaldagen

Gikk du glipp av P3morgens 17. mai-frokost? Her får du våre høydepunkter dagen derpå.

Ronny Brede Aase, Markus Neby og Silje Nordnes tok 17. mai-feiringen med inn i studio, og hadde besøk av blant andre Virkelig og Billie Van.

Hør hele 17. mai-sendingen her!

– For en åpning, vi kjører på!

Markus rigget klar med forsterker og bunad på taket til NRK, klar for å vekke hele Norge på utradisjonelt vis. Ikke bare gjennom radioen, men gjennom et voldsomt gitarspill over hele Oslo.

– Jeg står på taket til NRK, og ser rett og slett ut over hele Oslo. Føler jeg ser ut over hele Norge. Jeg ser fjell, jeg ser hustak. Og jeg kunne sett Oslofjorden hvis det ikke var så tåkete. Gratulerer med dagen, sier Markus før han dundrer “Ja, vi elsker dette landet” ut til det norske folk.

Tale for dagen ved Dr. Bergland

– Vi har en tradisjon på nasjonaldagen at vi inviterer bra folk til å holde en offisiell 17. mai-tale for våre lyttere. Det er en ære å fortelle at Jonas Kinge Bergland skal holde vår 17. mai tale i år, forteller Ronny.

Og det var norsk kultur og stolthet som var i fokus gjennom talen til allmennlegen og komikeren fra Holmlia.

– Noen sier de er stolte av norsk kultur. Alt som foregår i Norge er norsk kultur. Fra kinarestauranten på Finnsnes til svelene på Tøyen. Og kulturen endrer seg hele tiden. Man kan godt være stolt av den, men forbered deg på forandringer, taler Bergland.