Velkommen i Banden

Mandag klokken 16 debuterte Banden på P3. – Vi snakker om alt som er viktig i verden, og alt som ikke er viktig, forteller programleder Ken Wasenius-Nilsen.

Banden
Banden

Ken Wasenius-Nilsen

Ken Wasenius-Nilsen
  • Alder: 27
  • Bakgrunn: Ken eller Torkil
  • Guilty Pleasure-låt: Bonnie Tyler – Holding out for a hero
  • Hva gjør deg ukomfortabel?: Bandet Insane Clown Posse og alle dets tilhengere.

Mandag klokken 16 debuterte Banden på P3. – Vi snakker om alt som er viktig i verden, og alt som ikke er viktig, forteller programleder Ken Wasenius-Nilsen.


– Vi vil gi lytterne verden fra vårt ståsted, men hva som er vårt ståsted er ikke alltid like svart/hvitt. Banden er ikke et program bare for ”raddiser”. Jeg har gitt reporterne dispensasjon til å henge med folk som stemmer Høyre, jeg skal selv gjøre mitt beste for å bli sammen med en glamourmodell og Anne Dorte er venn med Sverre Goldenheim på Facebook.

De fleste P3-lyttere kjenner deg fra Ken eller Torkil som gikk på P3 i fjor, hvordan blir det å ha en stor stab av ukjente reportere rundt deg?

– En vis mann, det kan ha vært gymlæreren min på barneskolen, sa en gang at det er først når man har sett en person naken at man virkelig kjenner personen. Det er dermed et mål at jeg får se alle reporterne i Banden nakne ganske umiddelbart, slik at jeg kommer under huden på dem.

Sjekk ut Bandens-blogg på http://nrkp3.no/banden/

Hva har du gjort for å forbrede deg på rollen som programleder?

– Jeg har spist ekstremt mye for å opparbeide meg en enorm vom. Jeg vil ha et massivt blikkfang av en mage, en buk som er så bulende gigantisk at den ikke kan overses, at den framstår som et senter for hele universet. Det er fordi pondus gir pondus. Dessuten er det mange som misoppfatter lett fedme som fysisk overlegenhet, noe som gjør at man virker som en slåssgigant selv om man egentlig er en utrent, ubevegelig klump. Jeg har kommet langt i arbeidet med buken, men det er langt igjen.

Hvordan skal Banden gjøre verden til et bedre sted?

– Ved å snakke om det som er viktig OG det som er komplett uviktig hver mandag til og med torsdag mellom 16 og 18. Dessuten skal jeg forsøke å finne ut hva som er ”det nye baconet”, for å gi folk et sunnere alternativ. Det snakkes om falukorv, men jeg er skeptisk. Kanskje chorizo?