Velkommen til fremtiden

.. den heter Leif & The Future! Last ned Ukas Urørt gratis her.

Leif & The Future er Ukas Urørt (Foto: Pål Audestad)
Leif & The Future er Ukas Urørt (Foto: Pål Audestad)

Leif & The Future tar deg med på en retrofuturistisk reise inn i fremtiden, eller var det fortiden?

Urørt mener:
”Vi befinner oss hutrende alene i isødet som er verdens ende. Snikende kommer en deilig analog synth, et par krystallklare gitarer åpenbarer seg og Leifs varme vokal får istappene til å dryppe. Tenk en arktisk versjon av Doves, drøyt 25 år tidligere, midt under new wave/romantic-perioden- og tampen brenner.”

Hør «Let You Go» her:

http://www11.nrk.no/urort/1.0/track/download/691442.mp3


(Trykk på ‘pil ned’ til høyre i playeren for å laste ned)

MER OM: Leif & The Future på Urørt

Låta “Let You Go” ble til etter at en kamerat av Leif var på fjelltur med klassen sin i Bergen. Plutselig stoppet hjertet hans opp og han falt om og døde, bare 16 år gammel.

– Han var en spesiell gutt som elsket livet og ikke fryktet noe. Sangen handler om å merke at svetten pipler, hjertet slår, blodet strømmer rundt i kroppen og at du smiler lurt fordi du merker at – livet har fått deg.

”Let You Go” ble spilt inn i Harrys Gym studio med Bjarne Stensli, og er en av bandets første.

– Vi gleder oss til å gi den ut på en syvtommer i februar!

Tidlig start

Som fireåring bygde Leif Haaland seg en komponisthytte på rommet sitt og begynte å lage melodier. En dag han satt på skolen som niåring funderte han på om kunne ta opp flere spor på en innspillingskassett. Skuffelsen var stor da han fant ut at dette ikke gikk.

Med årene har musikken til Leif & The Future blitt til i ulike leiligheter i ulike bygårder i Oslo, eller de er hentet frem fra Leif sin kartong med melodier som han tok med seg fra Bergen.

Ferskt band

Bandet begynte å spille sammen for knapt et år siden etter at Leif, låtskriveren i bandet, flyttet fra Bergen til Oslo. Resten av besetningen er Niclas Christensen (gitar), Kjartan Vestvik (synth), Rune Solheim (trommer, også kjent som trommis i Kaizers Orchestra) og Lars Christian Olsen (bass).

Til daglig er de en blanding av bohemer og familiefolk, med alt fra dansing på undergrunnraves og låtskriving for electrostøyband, til innstallering av gassgriller, barneTVkos og retting av musikkprøver.

Melodi kommer først

– Låtene er lyse og mørke samtidig. Dansbare og tenksomme.

Stort sett skjer låtlaginga i følgende rekkefølge: Leif ser en vakker sjel, setter seg på trikken, og en melodi og en rytme begynner å leve inni ham. På vei fra trikken går han med mobilen tett til øret og synger melodier og ord på tulle-engelsk. En uke senere setter han seg inn i sitt ministudio og spiller inn låten på en datamaskin. Denne sender han på e-post til de resten, som senere treffes og finner på kule ting sammen.

Tidlig 80-tall

Soundet til Leif & The Future er preget av at de elsker chorus, analoge synther, ekko og klang.

– Vi liker oss utenfor det typiske og konvensjonelle, inspirert av verdensmusikk og det kalde intense soundet fra tidlig 80-tallet, med mye ”perk” og drivende trommer.

Leif liker seg utenfor det konvesjonelle og typiske (Foto: Johannes Worsøe Berg)
Leif liker seg utenfor det konvesjonelle og typiske (Foto: Johannes Worsøe Berg)

Imponerte 200 tilskuere

Det mest interessante som har skjedd for bandet så langt er den første spillejobben de hadde på en ungdomsfestival på Sørlandet. Før konserten hadde de spilt sammen i fire-fem dager og øvd inn et knippe låter. Einar Stray og Simon Says No! spilte også denne dagen.

– Ingen hadde hørt om oss og vi var litt nervøse for at ingen skulle komme. Men så kom det 200 stykker og det var god stemning. Vanligvis går første gig i dass, men det gikk dritbra!

Nå er også flere av bandmedlemmene er solide musikere fra før av. Trommis Rune spiller til vanlig i Kaizers Orchestra, Kjartan spiller tangenter i Loch Ness Mouse og Lars Kristian spiller i poporkesteret Jeremy.

Svake for alt med sjel

Inspirasjonskildene er mange, men i det siste har Leif hørt mye på bulgarsk kvinnekor, elektro-remikser, Yeasayer og Here we go magic.

– Vi er svake for alt med sjel – spesielt Joy Division, Jesus and the Mary Chain, David Bowie og The Cure til Crowded House, Depeche Mode, Underworld og tidlig Duran Duran.

– Det er fett!

– Hva betyr det å bli Ukas Urørt?

– Det er vel det vi får igjen for lisenspengene. Men fra spøk til alvor, NRK er den eneste kanalen i Norge som løfter usignerte, nye og unge artister. Urørt veldig viktig og betyr både annerkjennelse og fin oppmerksomhet!

Første syvtommer slippes på Mono 6. februar i 2010.
– Ellers holder vi på å spikre en avtale med et bookingbyrå, planlegge musikkvideo, forberede oss til nye uker i Harrys Gym studio og supportjobber for melodikongene i Pony the Pirate.

Nettopp Pony the Pirate er et av Urørtbandene Leif & The Future liker godt. De nevner også Oslo Inn, Social Suicide og CCTV som favoritter.

Hør radiointervjuet med Leif & The Future i onsdagens Urørtsending, mellom klokka 21 og 23.