nrk.no
06 Boys - Live, Neon Festival

«Velkommen til vorspiel!»

Ingen koste seg så mye på Neons åpningskonsert med 06 Boys som guttene gjorde selv.

Du vet når du sitter på et vors og stemningen er helt ok, og så én time for sent kommer guttegjengen som har drukket siden klokken fire på dagen og er på et helt annet nivå?

Akkurat slik var stemningen på åpningskonserten for årets Neon Festival, i regi av den moldenske rap-pop-danseband-gruppen 06 Boys.

Med et relativt ferskt album i bagasjen og en håndfull slagere har kvartetten lagt ut på sommerturne. Dette, kombinert med omkring 120.000 månedlige Spotify-lyttere, høres jo ut som en oppskrift på suksess.

Men: Selv om guttegjengen brukte alle slags mulige underholdende triks og klisjéer fra boyband-boken, klarte de dessverre ikke å smitte sin enorme energi helt over på publikum. 

Litt for tidlig for full fest

Det er noe uheldig at det var nettopp 06 Boys som åpnet hele Neon, da fredag klokken tre i starten av juni er et tidspunkt som byr på litt uforutsigbarhet.

Der noen enda gjør seg glade på vors, har andre ikke begynt å planlegge dagens aktiviteter enda.

Der noen skriver ferdig konklusjonen på eksamensoppgaven som skal inn, ligger andre og sover av seg gårsdagens eksamensfeiring.

Og der noen få prioriterer å få med seg alle de mulige konsertene, er det også de som tenker «Eh, vi kan komme oss dit til når Kjartan skal spille».

Ivar fra 06 Boys er midt i sang og ser tydelig fornøyd mens han peker opp mot himmelen.

Uansett grunn, var det tidlig smertefullt tydelig hvor få mennesker som hadde tatt veien til E.C. Dahls Arena for å få med seg åpningskonserten.

Med hitlåter som «Flax» og «Sprint», kødden og leken koreografi à la den tidligste utgaven av One Direction, god interaksjon med publikum, og tekstendringer skreddersydd Trondheim, sto boybandet på fra start til slutt.

Det skal derfor sies at de par hundre som hadde møtt opp definitivt koste seg på vorspiel med 06 Boys.

Guttegjeng som kan det å underholde

Presis klokken tre spankulerte DJ og produsent Tommy ut på scenen og startet showet. Like etter fulgte resten av gjengen, brødrene Håvard og Ivar, og Erlend, til første låt «Helvete & Nirvana».

Første rad ble raskt preget av dans og hoing, mens de bakre rekkene stadig ble mer fylt av ettersleperne, lokket inn av 06 Boys sin innbydende sound.

Andre låter som fenget publikum, i hvert fall på refrengene, ble spilt på rekke og rad etter hverandre.

«Boble» ble brukt for å stille det naturlige spørsmålet om publikum har det fint og om de har fått drukket nok.

Med «Ta det slow» fikk guttegjengen vist frem sine feteste dancemoves til stor glede.

  • Håvard står strak og vaier med hendene, publikum på første rad gjør det samme.
  • Erlend står med åpne armer mot publikum.
  • Håvard sitter på scenekanten mens han fremfører låten «Vestlandsflørt».
  • Tommy, Erlend og Håvard står med hendene i været og klapper.
  • Håvard står og synger med venstre hånd mot brystet.
  • Ivar står på huk og har blikket rettet mot publikum mens Erlend står med ryggen til publikum og ser på Ivar.

Gjennom en av publikumsfavorittene, «Sommerglød», beviste de hvorfor de briljerer som et selvutnevnt sommerband.

Dagens låtutvalg var i toppklasse og gjorde det mulig for 06 Boys å fremføre med akkurat nok ironisk distanse til at opplevelsen ikke ble klein.

Anti-boyband

Til tross for at vokalen til guttene ikke er noe å skryte av, null av påkledningen deres matchet, og sceneshowet var selve definisjonen på minimalisme, levde guttene opp til alle forventningene man kan ha til et boyband. 

Energinivået deres var gjennomgående skyhøyt, deres gode humør og glede for å spille var tydelig, og spøkene var akkurat cheesy nok til å få ut litt latter fra publikum mellom låtene. 

Noe annet som også var tydelig var interessen til publikum på refrengene kontra versene. Om det var at de ikke hadde lært seg de nyere låtene fra albumet i forkant av konserten, eller at moldenserne mangler blodfans i Trondheim, var ikke lett å si.

Stemningen som var til stede på refrengene skulle gjerne ha vært gjennomgående den 40 minutter korte spilletiden.

Avslutningsvis ble «Sprint» og «Klapp» fremført, og gjennom disse fikk publikum vise at det faktisk fantes energi i dem. 

Allsangen på hele «Sprint» var fantastisk, trolig både for publikum og de som fremførte, og denne står igjen som det definitive høydepunktet fra konserten.

På en god nummer to finner man de semi-kleine moshpitsene under siste låt for dagen, passende nok titulert «Klapp».

Tekst: Even Samir Kaushik
Foto:
Eskil Olaf Vestre

FLERE MUSIKKANMELDELSER:

Siste fra P3.no: