Verdens største dugnad

P3 samler inn penger til Flyktninghjelpen, og DU kan bidra.
Les: Live, Ronny og Ken er klare for 72 timer radio under P3aksjonen!

For fjerde gang i TV-aksjonens historie, er det Flyktninghjelpen som skal få inntektene fra det som er verdens største dugnad.

For andre gang deltar NRK P3 gjennom P3aksjonen – en 72 timer lang direktesending, hvor tre programledere låses inn i et glassbur i tre døgn sentralt i Oslo, og sammen med gjester, artister og ikke minst publikum, skal de samle inn penger til TV-aksjonen.

I tillegg til radiosendingen og gratiskonserter med kjente artister, streames hele P3aksjonen på p3.no.

Flyktningleir i Somalia. (Foto: Astrid Sehl/Flyktninghjelpen)

Programlederne

På NRK1 er det Dan Børge Akerø, Haddy N’jie og Rune Gokstad som leder TV-aksjonen søndag 24. oktober. Til nrk.no forteller hun at det har vært interessant å bli kjent med arbeidet til Flyktninghjelpen, og deres arbeid for folk som har alle odds mot seg.

– Særlig arbeidet deres for kvinnelige flyktninger, som er særlig utsatt for vold og voldtekter, har gjort inntrykk på meg, sier Haddy.

P3 låser sine programledere inn i glassburet allerede 21. oktober, og hvem de tre utvalgte er, får du vite fredag. Følg med på P3.no!

Hva skal pengene brukes til?

I dag har Flyktninghjelpen aktiviteter i rundt 20 land, og som navnet på organisasjonen tilsier, hjelper de mennesker på flukt. Siden 1946 har de bistått med leirdrift, husbygging, juridisk hjelp, distribusjon av nødhjelp og utdanning.

– Over 20 millioner barn og ungdommer i verden i dag er blitt tvunget til å forlate hjemmene sine.  Det er minst hundre måter å engasjere seg i TV-aksjonen på, og P3aksjonen er en kjempefin mulighet til å hjelpe, sier Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Elisabeth Rasmusson.

Les også: Dronning Sonja på besøk i verdens største flyktningleir

Elisabeth Rasmusson besøkte Afrikas største flyktningleir - Dadaab i Kenya. (Foto: Torstein Vegheim/NRK)

– Det er helt strålende at P3 gjør denne kjempeinnsatsen for TV-aksjonen og folk på flukt verden over. Det setter vi enormt stor pris på, sier den entusiastiske Generalsekretæren.

Med pengene fra TV-aksjonen skal Flyktninghjelpen sørge for at flere får husly, mat, utdanning og juridisk bistand, og sikre god drift av flyktningleirer i noen av de verste kriseområdene i verden.

– P3aksjonen bidrar til å redde liv fordi pengene som kommer inn via den, går direkte til Flyktninghjelpens humanitære arbeid til flyktninger i krigsherjede land som Sudan, Afghanistan, Somalia og Colombia, forteller Rasmusson om hvor pengene skal brukes.

Les også: Dette er Flyktninghjelpen

Du kan lese mer om hva pengene går til hos Flyktninghjelpen, eller på NRKs sider for TV-aksjonen.

Følg med på P3 og p3.no for mer informasjon om hvordan du kan bidra!

Klikk på sirklene på kartet under og se hvor Flyktninghjelpen planlegger å bruke pengene fra TV-aksjonen.