Verdensstjernen Ida Maria

Urørt-artisten Ida Maria blir ofte omtalt i utenlandsk presse, har opptrådt på ”The Tonight Show” og forbereder seg nå på kjendisbloggeren Perez Hiltons ”stjerne-turné”.

Ida Maria under Øyakonsert i 2008. (Foto: Kim Erlandsen, NRK).
Ida Maria under Øyakonsert i 2008. (Foto: Kim Erlandsen, NRK).

Urørt-artisten Ida Maria blir stadig oftere omtalt i utenlandsk presse, har opptrådt på ”The Tonight Show” og forbereder seg nå på kjendisbloggeren Perez Hiltons ”stjerne-turné”.

Ida Maria har allerede tatt hjemlandet med storm, og er nå klar for å erobre amerikanske hjerter. Hun har nemlig blitt plukket ut til å være med på den store turnéen til bloggeren Perez Hilton, som på en vanlig dag får over 8 millioner klikk på nettsiden sin perezhilton.com.

– Ida Marias “Fortress ‘Round My Heart” går lett for å være et av de beste albumene i år, skriver Perez Hilton i bloggen sin.

Les mer: Norsktoppen i utlandet.

Perez Hilton skriver også at han ser frem til turnéen, og lover at Ida Maria skal få godt selskap av flere lovende artister.

– Vi har håndplukket de heteste artistene i verden, jeg tror dette blir en suksess, skriver han.

Les mer: Ida Maria på topp i USA.

I et intervju med magasinet Rolling Stone forteller Ida Maria om suksessen og jobben.

– Alt har vært veldig diffust, det er nesten som å kjøre en rask bil, forteller hun til det anerkjente musikkmagasinet.

Selv om Ida Maria har flyttet tilbake til hjembyen Nesna, har hun ikke tenkt å legge musikken på hylla for det amerikanske publikumet. Med debutalbumet ute og USA-turné like rundt hjørnet, har hun ingen planer om å søke ut fra rampelyset ennå.

– Jeg føler at jobben min er utrolig viktig nå, men har ingen planer om å prøve å pønske ut verden. Det overlater jeg til Bob Dylan, sier Ida Maria.

Ida Maria synes det er skumlere å opptre i Norge enn i utlandet. Se video her:

Se video: Ida Marias jubelår.
Se video: Ida Maria live fra Øyafestivalen 2008.