Vet du hvem dette er?

Sangeren i superhiten «Wake Me Up» blir satt i skyggen av Avicii, men det gjør han ingenting.

Aloe Blacc har kanskje ikke det største navnet i popmusikken, men du har garantert hørt stemmen hans. Sangeren er nemlig vokalist på Aviciis superhit «Wake Me Up», som har herjet hitlister i hele verden, helt siden sommeren.

Les også: Verdens best betalte DJ

Selv om han for et par år siden fikk suksess med låten «I Need A Dollar» kan det ikke måle seg med det «Wake Me Up» gjør nå. At han ikke får så mye anerkjennelse, bryr han ikke særlig seg om.

Håper noen oppdager han

Svenske Tim Bergling, kjent som Avicii. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)
Svenske Tim Bergling, kjent som Avicii. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)

I et intervju med Billboard på søndagens American Music Awards, avslørte Blacc at selv om han ikke står oppført som gjesteartist på låten, som er vanlig på de fleste andre singler, så søker han ikke oppmerksomheten, og håper at det heller kan bli en hyggelig overraskelse for noen folk i fremtiden.

Les også: Hun er årets amerikanske artist

– Det er en av de tingene som er bittersøtt for fansens skyld. Jeg vil at fansen min skal vite når jeg gjør noe nytt, men jeg liker det at folk kan oppdage meg, sa Aloe Blacc på den røde løperen og fortsatte:

– Da jeg var ung elsket jeg låten «Somebody’s Watching Me» av Rockwell, og jeg ante ikke før mye senere at det var favorittsangeren min Michael Jackson som sang refrenget. Nå er det Aloe Blacc som synger en sang noen kanskje etterhvert finner ut er Aloe Blacc.

Skrev teksten

Ikke nok med at Blacc har vokalen på låten, han står også oppført som en av låtskriverne for «Wake Me Up», etter han kom på teksten under en flyreise.

– Jeg tenkte for meg selv: «Livet mitt er en drøm. Vekk meg når det er over», forklarte han til Billboard.

Med teksten klar, dro han i studio sammen med Avicii og Incubus-gitarist Mike Einziger, og allerede den samme kvelden var vokalisten sikker på at låten skulle bli en hit.

Les også: Svensk suksessoppskrift

– Mike spilte akkordene sine, og teksten og måten jeg sang den på føltes bare riktig. Vi endte opp med å spille inn låten den kvelden, og jeg kjørte hjem og hørte på denne akustiske versjonen, som Avicii senere gjorde til en hit. Det var en fantastisk opplevelse.

Slipper album selv

Singer-songwriteren fra California slapp for en drøy måned siden Wake Me Up EP, som også inneholder en akustisk versjon av landeplagen. For øyeblikket holder Blacc på med sitt tredje album, som ifølge han selv skal inneholde mye av det samme.

– Albumet skal hete Lift Your Spirit, og blir produsert av blant andre Pharrell Williams, Rock Mafia og DJ Khalil. Det blir en fantastisk plate som vil blande flere forskjellige musikkstiler, akkurat som vi gjorde da vi blandet dance-musikk med country på «Wake Me Up».

Se musikkvideoen til Avicii ft. Aloe Blacc – «Wake Me Up»:

Se musikkvideoen til Aloe Blaccs akustiske versjon av «Wake Me Up»: