– Vi gleder oss mer enn de i salen!

Karpe Diem er klare for å bergta P3 Gull med den nye musikken sin.

Karpe Diem er endelig tilbake. Som annonsert er de også i det eksklusive artistgalleriet som skal spille på årets P3 Gull. Når Chirag og Magdi går på scenen på 28. november, er det som eneste gang i 2015.

Hva kan P3 Gull-publikummet forvente seg?

– De kan forvente seg en sulten, sulten gjeng. Det er en veldig innadvendt prosess å være i studio, og man er mye alene. Å spille låtene live, ikke for hverandre, men for folk, can’t wait!

– Ja, vi gleder oss mer enn de i salen, skyter Chirag inn.

Nervene tar annen form

Chirag og Magdi vant den aller første P3-prisen i 2013. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Chirag og Magdi vant den aller første P3-prisen i 2013. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Etter 11 år som liveartister, som blant annet inkluderer et utsolgt Oslo Spektrum, har skuldrene senket seg for Karpe Diem.

Nervøsiteten er fortsatt der, men på en annen måte, mener Chirag.

– I starten kjente jeg dagen før at «å shit, i morgen skal jeg stå på scenen». Det er fortsatt en sånn kribling, den er der. Og kanskje det er samme kriblingen, bare at jeg har lært å kontrollere den.

Hardtslåtende minicomeback

– Det er veldig spennende å være borte så lenge, også gi ut tre musikkvideoer og se hva folk synes om det. Det er på en måte ikke tre låter om kjærlighet, heller. Ikke et vondt ord om låter om kjærlighet! Men det handler om veldig mye ting som kanskje ikke alle kan forholde seg til.

Karpes tre nye låter har blitt lansert med påkostede musikkvideoer. Det nye materialet er, som Chirag påpeker, gjennomsyret av ektefølte tekstlinjer om blant annet flyktningkrisen og integrering.

Vår anmelder ga slippet en sterk femmer.

Musikken skal stå for seg selv

Selv om de nye låtene er sterkt politisk ladet, har ikke gutta noe ønske om å delta i debatter for å forsvare tekstene sine.

– Man gjør det bare fordi man føler det der og da. Man må liksom påpeke at det er musikk med en gang politikk er involvert.

– Det er mange som forventer at vi skal komme på nyhetene og snakke med en eller annen minister, men det ville jo vært utrolig dårlig for seeren! Folk må gjøre det de er best på.

På P3 Gull spiller Karpe «Hvite menn som pusher 50». Musikkvideoen ser du i toppen av saken.

For info om billetter til P3 Gull, se her.