– Vi har allerede skrevet noen låter

Ti år etter sin siste plate har rockefavorittene System Of A Down våknet fra studiodvalen.

Den amerikanske rockekvartetten System Of A Down ble med sin særegne hardrock og metall en gjenganger på CD- og MP3-spillere tidlig på 2000-tallet. Samtidig som bandet tilfredsstilte mer hardbarkede metallfans, sørget den melodiske teften for at de også fenget folk uten særlig kjennskap til sjangeren.

Etter fem album, som til sammen solgte 12 millioner eksemplarer, tok de en pause i 2006.

Nå skal de etter rapportene være godt i gang med å lage mer musikk – ti år etter den forrige platen.

Allerede skrevet låter

Shavo Odadjian har gode nyheter til alle som har ventet på et nytt System Of A Down-album. (Foto: NTB Scanpix, Chris Pizzello)
Shavo Odadjian har gode nyheter til alle som har ventet på et nytt System Of A Down-album. (Foto: NTB Scanpix, Chris Pizzello)

Det er System Of A Down-bassisten Shavo Odadjian som i et intervju med Madcap Music Review, gjengitt av NME, forteller at gruppen allerede har vært i studio sammen.

– Vi har allerede skrevet noen låter, men foreløpig holder vi det meste for oss selv. Vi prøver fremdeles å bli vant til å være med hverandre igjen, sa bassisten med den karakteristiske skjeggfletten.

Det er gode nyheter for alle som liker sjangeroverskridende rockemusikk.

System Of A Down sin miks av forskjellige typer hardrock og metall, med progressive innslag og drypp av thrash, gjør at musikken nærmest er umulig å plassere i bås. Med låter som «Chop Suey!», «Toxicity» og «B.Y.O.B.» klarte de uansett å samle en solid tilhengerskare.

Forbereder Europa-turné

Tidligere i år bekreftet også California-gruppens frontfigur Serj Tankian at de vurderte å lage et nytt album, som altså følger opp Hypnotize fra 2005.

– Det har blitt snakket om. Vi skal bare gjøre oss ferdig med denne turneen, komme oss hjem, så får vi se hvor vi er i løypa og om vi har noen låter som fungerer for System, sa Tankian og tilføyde:

– Vi er åpne for å jobbe sammen igjen, men vi har ikke lagt noen konkrete planer vi kan annonsere.

For øyeblikket holder bandet på å forberede en Europa-turné, som de legger ut på i april. Det gjør firspannet, som alle har armensk opphav, for å markere at det er 100 år siden Det armenske folkemordet.

På turneén skal de blant annet innom London, Amsterdam og Moskva, før de avslutter med en gratiskonsert i Armenias hovedstad Jerevan.

Se musikkvideoen til System Of A Down – «Chop Suey!»: