– Vi har gått på noen smeller

Envy vil bygge sitt eget plateselskap, i tillegg til å levere rykende liveshow og plettfrie plater – det krever sitt.

Det har gått tre år siden Nico og Vincent møtte hverandre for første gang. Nå har de gitt ut en mixtape, et album, fått en solid fanskare og reist land og strand med sitt populære liveshow.

Gutta har god grunn til å skryte av seg selv, men Envy er mer opptatt av hard jobbing enn å fokusere på alt de har oppnådd.
– Vi har ikke klart det. Det er litt tabu for oss å si. Vi har gjort noe, men ikke nok. Det er en fin start som vi skal bygge videre på, sier Nico.

Vanskelig

Selv om tiden har gått fort har veien vært lang. Envy har nemlig valgt å gjøre alt selv, noe som ikke alltid er like lett.
– Vi har gått på mange smeller, men jeg tror det er feil vi ville gjort uansett, fordi vi er som vi er. For min del synes jeg det bare er bra, vi har lært sykt mye på det, sier Vincent.

Det er mange vanskeligheter som gutta vil holde for seg selv, men ett krevende element i karrieren kan de avsløre.

– Det er jo en del vegger vi har gått på som vi ikke har lyst til å fortelle til offentligheten. For å være helt ærlig har det at vi har valgt å gå utenom de store plateselskapene vært veldig vanskelig for oss. For Nico og Vincent har nemlig ambisjoner om å bygge sitt eget plateselskap, i tillegg til å levere rykende liveshow og plettfrie plater.

Pinlig

Rap-talentene begynte tidlig og fniser når de tenker tilbake på hvordan de så for seg artistlivet da de startet.
– Vi har gjort ting vi aldri ville gjort nå. Før var drømmen å reise rundt, spille, ta med masse folk og ha det kult og gøy. I begynnelsen hadde vi med oss en haug med kompiser og null penger. Vi skjønte fort at det ikke fungerte slik, og har kuttet ned på bemanningen for å si det sånn.

Dårlig hip hop

Envy spiller med liveband og ble tidlig kjent for sine gode liveshow som fenger publikum. For gutta handler det om å levere en hel pakke og ikke bare musikk.
– Hip hop er den sjangeren jeg hører mest på, men som jeg samtidig er mest misfornøyd med livemessig, forteller Nico. Det vi etterstreber når vi opptrer live er å ha et helt show. Vi kler oss ut og jammer og tuller med publikum, sier Vincent og mimrer tilbake til fjorårets Hove-gig.

– Det var ikke så mange som hadde hørt om oss, og da vi gikk på scenen satt folk og slappet av på gresset. Likevel tenkte vi «la gå, vi kjører vår greie, full pakke». Da vi kom til den midterste delen hvor vi får med publikum på å jamme, reiste plutselig alle seg. Derfra ble det sykt bra stemning ut hele konserten.

Drømmen

I kveld opptrer Envy på sin andre Topp 20-konsert i år. I Stavanger spilte de låta «One Song» foran nærmere 16 000 publikummere, men det er ikke lenge siden gutta selv sto blant folkemengden og drømte.

– Jeg var på Topp 20 på Rådhusplassen da jeg var rundt 15 år. Jeg husker jeg så Karpe Diem fremføre «Stjerner» og tenkte at dit skal jeg også en dag. Sånn tenkte jeg kanskje i 3-4 år fremover og nå er vi her selv. Det er sykt, sier Vincent.