– Gleder meg til fornuften forsvinner

I kveld skjer det! Ronny, Silje, Niklas og Tuva skal lede årets P3aksjon. Sammen skal de lage 100(!) timer direktesendt radio.

Verdens regnskoger er under et voldsomt press og hvert minutt forsvinner store regnskogområder for alltid. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt.

Da er det bare på sin plass at årets P3aksjon skal bidra til å ivareta noen av verdens største regnskogsområder i Peru, DR Kongo, Brasil og på øya Ny-Guinea.

Vårt mobile radiostudio settes i år, som i fjor, ut på Torget i Trondheim. Bak mikrofonene finner vi Silje Nordnes og Ronny Brede Aase fra P3morgen, Tuva Fellman fra Juntafil og Hallo P3, og Niklas Baarli fra Verdens Rikeste Land.

Bli med på årets P3aksjon fra 14. oktober kl. 19.


p3aksjonen

Sovnet under sending

P3aksjonen innebærer blant annet 100 timer sammenhengende radio. Der vil det bli utfordringer til programlederne, artistbesøk og intervjuer.

Donasjoner fra lytterne underveis vil gå til Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare regnskogene.

Ronny Brede Aase gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– P3-lytterene sitt enorme engasjement og ville giverglede gjør meg rørt, gang på gang. Det å få vere en del av denne veldedigheitsfesten nok et år syns jeg er helt sjukt stas, sier han.

Ronny var programleder under P3aksjonen både i 2012 og 2014, og minnes spesielt det året han ble frisert til Craig David-skjegg.

– Det var også pinlig å sovne midt i ein prat på lufta med Niklas lørdag morgen, sier han.

Ronny blir barbert Craig David-style. Saken fortsetter under klippet.

Nytt av året er at Ronny skal lede sendingen sammen med kjæresten Tuva Fellman, som til vanlig er programleder i Juntafil og Hallo P3. Før P3aksjonen har Tuva regnet ut at sendingen varer like lenge som det vil ta å se Titanic 30 ganger. Hun har også planlagt antrekket for sendingen.

– Det blir nok vannfast mascara, våtservietter, t-skjorter og ikke singleter – sånn i tilfelle jeg ikke får barbert meg under armene. Jeg skal også ta med meg tøfler.

– Når det kommer til kjæresteting er det faktisk en del som blir utelukka. For eksempel er det ikke mulighet for noe utroskap, for vi er jo sammen hele tiden, hehe. Og etter tre år med avstandsforhold så blir jeg overraska om det er dette som skal ta knekken på forholdet, sier hun.

– Gleder meg til fornuften forsvinner

Niklas Baarli fra Verdens Rikeste Land har også vært ute en vinternatt før. Under P3aksjonen i fjor delte han for eksempel en mørk historie fra ungdomstiden, fra da han fortsatt utforsket sin gryende seksualitet. Stikkord: Dildo.

I forkant av årets sending gleder Niklas seg mest til mørket begynner å senke seg over Trondheim Torg.

– Jeg gleder meg aller mest til den første natta, hvor fornuften begynner å forsvinne! Fenomenet pleier å kicke inn rundt dag 2, det er alltid da det oppstår magiske radioøyeblikk. De kommer ofte sent på natta, så det blir litt tilfeldig om de trofaste aksjonslytterne får det med seg eller ikke, sier han.

Niklas Baarli snakker om dildoen sin. Saken fortsetter under klippet.

Frykter krypdyr

Det betyr selvsagt ikke at det skjer lite på dagtid: Niklas er i likhet med de andre programlederne uvitende om hvilke utfordringer som er planlagt for hver og én av dem underveis. Det eneste de vet er at utfordringene skal styres av donasjoner fra lytterne.

– Det absolutt verste som kan skje er krypdyr, enten spise eller bare å måtte forholde meg til de. Edderkopper er det verste. Om det skjer noe krypdyrrelatert kan det fint hende at P3aksjonen har tre, og ikke fire programledere i noen timer, for da er jeg lagt inn med sjokkskader, sier han.

Silje Nordnes fra P3morgen er forberedt på de komplikasjoner som måtte oppstå i løpet av 100 timer – den spontane dramatikken er tross alt en del av pakka.

– Alt kan skje og vi må ta høyde for det meste, det er jo det som er gøy. Det var en fyr som stormet inn i studio hele to ganger i fjor, så da lærte vi at folk er i stand til slikt. Og så sovnet Ronny mens han var på lufta – men det var bare gøy, så det må gjerne skje igjen!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VZpYRU-dVgI&w=560&h=315]