Videopremiere:
A-Laget

– Folk graver for mye, vesken er lukket for uinnvidde, sier rapgruppen fra Bergen som har Spellemann-vinner Store P på laget. Se videoen til «Vesken» her.

Omslaget til "Vesken". Illustrasjon: Promo
Omslaget til «Vesken». Illustrasjon: Promo

Trioen A-Laget er aktuelle med visualiseringen av den tunge og drivende låten «Vesken», produsert av Sir SexySnake85. Videoen er regissert av Mohammed Sarmadawy, og du kan se den øverst i artikkelen.

A-Laget, som består av Girson, Vågard og Store P (som produserte Mats Dawgs flotte Dagoen), ga ut albumet Rett vest! i 2008 og EPen D E D D går i i 2012.

Trioen har også gitt ut fire miksteiper som du kan laste ned fra deres hjemmeside.

Les også: Anmeldelse av Store P-albumet: Regn med P (5/6)

Gruppen var aktuelle med singelen «Kulare å pule» i fjor:


Myntet på snushaner

Vi få vite at «Vesken», som er første smakebit fra den forestående fjerdeutgaven i Nokke Feita-serien, Nokke Feita 4, er myntet på snushaner og andre nysgjerrigperer som bryr seg for mye om andres saker.

– Låten er et endelig oppgjør med folk som stiller for mye spørsmål ingen egentlig vil svare på. Folk graver for mye, vesken er lukket for uinnvidde. Man trenger ikke forstå noe for å digge det, forklarer A-Laget.

A-Laget i "Vesken"-videoen. Skjermdump, YouTube
A-Laget i «Vesken»-videoen. Skjermdump, YouTube

– Rapvideoer ser ut som indievideoer for tiden

Hva er tanken bak videoen?

– Tanken bak videoen er å se tøffe ut, uten å tøffe oss. Ellers var tanken å ikke ha noen tanke. Altfor mange rapvideoer ser ut som indievideoer for tiden, sier bergenserne som tilføyer at ingenting spesielt skjedde under innspillingen – «det var søndag, og ingen var i humør til å skrive rockehistorie», forklares det.

Planen framover er, som nevnt, å lansere Nokke Feita 4. – Etter det er vel planen å fortsette å være planløs. Vi må bare spørre Belzebub om han har noen planer for oss, siden han er co-CEO i G-huset, sier gruppen.