Videopremiere: Ane Brun

Den bejublede artisten returnerer med singelen «Directions» og drar frem gamle kunster i musikkvideoen, som ble spilt inn i en iskald lokomotivhall.

I september returnerer Ane Brun, etter alle solemerker å dømme, med et nytt album. Men allerede nå kan du få en smakebit på hvordan platen, som ennå ikke har fått noe navn, kommer til å høres ut.

Tirsdag blir nemlig førstesingelen «Directions» sluppet, sammen med en feiende flott musikkvideo, innspilt i en iskald lokomotivhall.

Se videopremieren til «Directions» av Ane Brun øverst i saken.

Skrevet på en app

Noe som må sies å være bemerkelsesverdig ved «Directions» er at den ikke er skrevet på gitar eller piano – slik Ane pleier å gjøre. Hun tok heller i bruk smarttelefonen sin.

– Jeg skrev låten i fjor sommer. Jeg komponerte den på en app på telefonen, skisset til appens rytmesamplinger. Deretter la jeg basslinjen med stemmen og skrev melodi og tekst over det, sier Ane til P3.

I musikkvideoen drar 39-åringen frem noen gamle, men ikke glemte, kunster. Ane har danset veldig mye i livet sitt, og hun forteller at hun tidlig bestemte seg for å gjøre det i musikkvideoen til «Directions».

– Jeg ville utfordre meg selv til å ta fram den siden i meg igjen. Jeg ville kaste meg ut i noe som jeg ikke hadde helt kontroll over. Jeg fikk koreografien av Mari Carrasco. Vi øvde et par ganger, så tok jeg den med meg ut på turné i høst og øvde backstage når jeg hadde tid.

Teksten til «Directions» fant Ane Brun i en av sine gamle notisbøker. Den ble riktignok skrevet litt om før innspillingen. (Foto: Aida Chehrehgosha)

Ut og inn av boblejakken

Videoen er regissert av Ane Brun, fotograf Andre Jofré og Anders Heberling, og innspillingen var en kjølig affære.

– Vi spilte inn videoen i en gammel lokomotivhall som fortsatt er i bruk. Det var vinter og kaldt, så jeg hoppet ut og inn av en stor boblejakke mellom tagningene, forteller Ane og legger til:

– Samtidig som vi spilte inn stod det også flere mekanikere og mekket på tog- og trikkevogner 50 meter bortenfor.

Akkurat nå jobber Ane med miksing av det kommende albumet, før hun i høst legger ut på en lengre Europa-turné. Da stikker hun også innom Norge, og spiller konserter i Oslo (10. oktober), Bergen (29. oktober) og Stavanger (30. oktober).