Videopremiere: Bow To Each Other

Sjekk ut musikkvideoen til Susanne Sundfør-produserte «Darkness».

Bow To Each Other. (Foto: Promo, Bow To Each Other. (Foto: Promo, Bow To Each Other. (Foto: Promo, nrk.no/urort/artist/bowtoeachother)
Bow To Each Other. (Foto: Promo, Bow To Each Other. (Foto: Promo, Bow To Each Other. (Foto: Promo, nrk.no/urort/artist/bowtoeachother)

Bow To Each Other oppsto da duoen Gunhild Kristoffersen og Megan Kovacs, som henter inspirasjon fra 80-tallets synthpop og filmlydpor fra 70-tallet, flyttet til Liverpool i 2010. Året etter slapp de en EP og en singel det påfølgende året.

I 2012 fikk de muligheten til å turnere med Susanne Sundfør. Jentene traff tonen med sistnevnte: hun tilbød seg å produsere det forestående debutalbumet The Urge Drums.

Sundfør inspirerte

– Dette var selvfølgelig et tilbud vi ikke kunne avslå – en av de beste artistene vi vet om, og slik ei super dame – vi sa JA og satte i gang. Det var en stor inspirasjon å få jobbe sammen med Susanne og se hvordan hun utviklet sangene våre, blir P3 fortalt i en mailutveksling med Bow To Each Other.

Nå er det spilt inn musikkvideo til sporet i samarbeid med Marit Morell og Thomas Eggum.

Se videoen øverst i saken!

Følelse av mørket som en skapning

– Da vi lagde arrangementet rundt sangen, var tanken at det skulle være en kontrast med det dansbare og de tekstlige temaene i sangen. Vi ville ha med dansen i videoen også for å illustrere en frustrasjon, en slags retningsløs flukt fra mørket. Og fordi Gunhild elsker å danse i strobelys, sier duoen, som utbroderer tanken bak visualiseringen:

– Tanken bak musikkvideoen for Darkness var å leke med idéen at mørket er en slags skapning. Kanskje en skygge eller et spøkelse som følger deg rundt hvor enn du går. Det skremmer deg, men fordi det er så familiært gir det samtidig en følelse av trygghet. I videoen ser en ikke denne skapningen, det er mer en fornemmelse som følger oss rundt.