Videopremiere: Cold Mailman

Overraskende musikkvideo fra bandet som ga oss dansende boligblokker og magiske drømmelandskap.

Bodøbandet Cold Mailman har fått mye oppmerksomhet for sine oppsiktsvekkende musikkvideoer de siste årene. Du har kanskje sett de dansende boligblokkene i Spellemann-nominerte «Time is of the Essence«, eller den hypnotiske, sømløse reisen gjennom magiske drømmelandskap i «My Recurring Dream«. Nå er de ute med ny video!

Danset med hester

I videoen til den nye låta «Where Scars Don’t Show» har bandet valgt en helt annen retning og lagd en hakket mindre spektakulær sak – nesten en slags anti-video, kan man vel si.

– Det morsomste som skjedde under innspillingen, for mitt vedkommende, var å danse med hester på Sognsvann en tidlig morgen og å danse med meg selv i en tunnel samme kveld. Ingen av scenene ble med i videoen, forteller vokalist Ivar Bowitz.

Regissøren bak videoen heter Aasne Vaa.

– Aasne kom til oss med en idé som vi likte veldig godt. I løpet av prosessen gikk det i en litt mer ekstrem retning, og resultatet er blitt veldig kult og veldig annerledes, sier Bowitz.

– Hvorfor har dere valgt å gå vekk fra den type videoer dere har hatt mye suksess med?

– Vi hadde aldri noe ønske om å bli «bandet med de fete videoene», men nå som det er blitt litt sånn er det jo mye gøyere å kjøre på i alle retninger med ting som er kult, enn å kjøre seg fast i ett spor. Og uten å avsløre for mye kan vi vel si at det er gode sjanser for at det blir flere videoer fra albumet, så ingen skal trenge å savne noe.

Se videoen til «Where Scars Don’t Show» i toppen av saken.

Et ønske om å komme seg vekk

Det var Bowitz som startet bandet – og lenge var eneste medlem, da navnet ble brukt for soloprosjektene hans. Siden har én blitt til fem og bandet har gitt ut tre fullengdere, med deres fjerde album på trappene med release en gang i 2015. «Where Scars Don’t Show» er første singel ut fra det nye albumet.

Bowitz forteller at mens alt tidligere Mailman-materiale har blitt skapt ved hjelp av gitar, tok denne låta utgangspunkt i et keyboard, for å få en litt annen lyd.

– Teksten startet som et lappeteppe av skisser jeg hadde liggende som ble satt sammen. Den handler vel om å ønske å komme seg vekk fra ting man sliter med, men med en oppfordring til å kanskje heller ta tak i ting og dra seg selv ut av det, sier han. 

Bonus! Cold Mailman spilte et par låter live da de besøkte Christine i desember i fjor. Både sin egen «My Recurring Dream» – og julecoverlåta «Christmas Time is Here», som du kan høre her: