Videopremiere: Cold Mailman

Indiebandet fra Bodø gir ut plate i april og slipper i dag musikkvideo til låta »My Recurring Dream». Se den drømmende videoen her!

Videoen er regissert av André Chocron, som tidligere har fått stor anerkjennelse for sine musikkvideoer. Han har blant annet laget videoen til Mikhael Paskalevs »I Spy», Jonas Alaska »October», Frida Amundsens »Closer» og Cold Mailmans »Time is of the Essence», som ble Spellemannominert for beste musikkvideo.

»My Recurring Dream» er Chocrons største musikkvideoproduksjon – noensinne.

– Det er helt fantastisk å jobbe med André. Han er en super fyr, fantastisk filmskaper og en utrolig musikalsk fyr, noe man merker på hvordan elementene i musikkvideoen følger musikken veldig fint. Det gjør det lett å samarbeide med han, forteller vokalist Ivar Bowitz til P3 Musikk.

Cold Mailman er ute med ny musikkvideo. (Foto: Erica Zahl Pedersen)
Cold Mailman er ute med ny musikkvideo. (Foto: Erica Zahl Pedersen)

Les også: Videopremiere Mikael Paskalev 

Drømmescenario

Regissør André Chocron forteller til P3 Musikk at drømmer alltid har fascinert og interessert ham – dermed ble videoen inspirert av låtas tittel, helt enkelt.

– Drømmer har alltid interessert meg – spesielt tilbakevendende drømmer, drømmer som gjerne kan ha vært med meg siden barndommen. Jeg ville lage en film som var en krysning mellom drømmer og minner fra et langt liv. Scenene i filmen er en god blanding av drømmer jeg selv har hatt og som andre har fortalt meg, samt en del visuelle ideer jeg har gått med lenge og endelig har fått mulighet til å feste på film. Og så er det hele selvfølgelig åpent for tolkning, forklarer han.

Ivar forteller at »My Recurring Dream» var en låt som ble til ganske fort. På en øving dukket riffet opp, og like etter ble teksten skrevet.

– Det føltes lett å skrive denne låta, fordi den måtte bli som den ble, sier han.

En pekepinn på albumet

Albumet, som slippes i april, har fått tittelen Heavy Hearts, og singelen »My Recurring Dream» er ifølge vokalist Ivar Bowitz en god pekepinn på hvordan plata kommer til å bli.

– Vi er utrolige stolte av det vi har fått til med dette albumet og gleder oss veldig til det kommer. Det er ganske variert, fra strykekvartetter til progriffing, og tar deg nesten ut på dansegulvet. Vi har lagt mye jobb i at det skal låte helstøpt, og det synes jeg vi har klart, sier han, og legger til at det blir konsertspilling i både innland og utland i tiden fremover.

– Om det går bra, gjør vi det samme neste år. Og året etter det igjen.

Cold Mailman – »My Recurring Dream»:

My recurring dream from André Chocron // Frokost Film on Vimeo.

Cold Mailman har releasefest på John Dee 8. mai.