Videopremiere: Conor Patrick & the Shooting Tsar Orchestra

Se den ferske musikkvideoen «A Wonderful World» her.

Conor Patrick. (Skjermdump, YouTube)
Conor Patrick. (Skjermdump, YouTube)

Halvt irske Conor Patrick har drevet et studio i Trondheim i et tiår hvor han – foruten å jobbe som tekniker – har boltret seg som låtskriver og produsent. Han har vært med å produsere og skrive flere låter for andre artister og band som har fått spilletid blant annet på P1 og P3.

Han kan også vise til tre kappverdiske Grammy-priser med gruppen Jay & Bandidos i kategoriene beste album og beste hiphop- og reggaesingel.

En ferd man ikke har kontroll over

19. februar kan de som har mulighet se 82-modellen spille på Parkteatret i hovedstaden med soloprosjektet Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra. Før den tid kan man hygge seg med den ferske musikkvideoen til sporet «A Wonderful World» øverst i saken.

– Sangen og videoen handler om hvordan muligheter og motgang kan rive deg med på en ferd du ikke har kontroll over. Man vet aldri hvor man ender opp og man vet aldri hvor man finner seg selv, sier Patrick.

To år på å lage videoen

Det er den singelaktuelle artisten som har skrevet og regissert videoen, i samarbeid med Sondre Nymoen. Mannen som etablerte Trondheim Studio i 2003, forklarer prosessen om hvordan videoen ble til.

– Hovedrollen/bamsen er basert på min mors teddybjørn som hun har hatt hele livet. Vi har brukt nesten to år på videoen, og den er gjort hjemme på stua, forklarer han til P3 i en mail.

– Videoen er en blanding av tegning, filming, animasjon og en god dose fantasi, forklarer den travle musikeren som sier at bamsen i videoen «skapes med kjærlighet i et kaldt og forlatt industrilokale, før den skal ut i verden og leve selv».