Videopremiere: Daniel Kvammen

Den ydmyke og den breiale utgaven av Daniel Kvammen møtes til dyst i videoen til «Du fortenar ein som meg».

Langt framme i den etter hvert betydelige bølgen av norske artister som bruker sin egen dialekt aktivt – og med hell – finner vi Daniel Kvammen.

25-åringen fra Geilo har det siste året markert seg som et mer fremoverlent alternativ til Stein Torleif Bjella, men først i mars er han klar med han klar med debutplaten sin. Videoen til første smakebit derfra, «Du fortenar ein som meg», ser du i toppen av saken.

En moderne kjærlighetserklæring

Ifølge Kvammen selv var det ikke gitt at nettopp denne låten skulle bli første singel ut.

– Låten dukket opp helt i slutten av plateinnspillingsprosessen. Produsent Even Ormestad spurte om jeg hadde noen flere låtideer, og jeg spilte opp denne. Kort tid etter var den i boks, så det er gøy at det er denne vi deler som første smakebit fra plata. Tittelen på låta er jo ganske breial, og på et vis gjorde jeg et slags forsøk på å tøffe meg underveis i skriveprosessen. Men, underveis i ferdigstillinga så endte den opp med et litt dypere budskap, en slags moderne kjærlighetserklæring, sier Daniel Kvammen til P3 Musikk.

Les mer om Daniel Kvammen her!

Daniel Kvammen er snart aktuell med sitt debutalbum. Foto: Promo
Daniel Kvammen er snart aktuell med sitt debutalbum. Foto: Synne Øverland Knudsen

Daniel vs. Daniel

Synne Øverland Knudsen, som står for regien på videoen, valgte en enkel tilnærming til bildeleggingen av låten.

– Jeg bare var der i rommet, satt opp et kamera, satte på låta. Spørsmålet var: ville det gå bra eller ville det gå til helvete? Som i låta og livet for øvrig. Daniel vs. Daniel foran kamera. Så enkelt, men forhåpentligvis noe nært på en slags ærlig portrettering. Ikke en oppfunnet historie, kun Daniel. The real Daniel Kvammen. Den breiale og den ydmyke. Den som skriver en tekst med tittelen «Du fortenar ein som meg», men som blir helt satt ut av å måtte synge den.

Kvammen selv var uforberedt på vanskelighetsgraden i det tilsynelatende ukompliserte prosjektet.

– Det var overraskende hvor kleint det føltes å skulle fremføre låta foran kamera uten å ha et band i ryggen og en gitar å holde seg fast i! Det virker så enkelt når rappere gjør det, men jeg tror ikke det kommer like naturlig for oss visepopartister.