Videopremiere: Frøder

Bergensartisten med den karakteristiske stemmen gir deg en råflott, vikinginspirert musikkvideo til sin splitter nye singel «Over The Sea».

FRØDER_OVERTHESEA_ORG_3

Frøder har både en fantastisk stemme og et stort låtskrivertalent i arsenalet, noe hun har bevist med den P3-listede debutsingelen «Speed Of Sound» og CLMD-samarbeidet «The Stockholm Syndrome».

Se Frøder i Christine Live!

Nå er Katrin Frøder Standnes, som hun egentlig heter, klar med sin andre singel «Over The Sea» fra det forhåpentligvis kommende albumet.

Se musikkvideoen øverst i saken.

Inspirert av kjent maler og vikinger

«Ekko» av Theodor Kittelsen 1888. (Foto: Museumsnett.no, Wikimedia Commons)
«Ekko» av Theodor Kittelsen 1888. (Foto: Museumsnett.no, Wikimedia Commons)

«Over The Sea» handler ifølge Frøder om å føle seg hjemsøkt av et brudd og at man har mye man angrer på, men sitter fast fordi det ikke kan endres.

Den råflotte videoen er spilt inn på Godøya utenfor Ålesund, og det er den London-utdannede bergenseren Jon Olav Stokke som har regissert herligheten.

Han forteller at han bare lot seg inspirere av låten, som øyeblikkelig tok han med til til den norske naturen, med fjell og sjø.

– Frøder og jeg pratet mye sammen om Theodor Kittelsen og enkelte av hans malerier. For meg er maleriene hans en inspirasjon for fargene og det mystiske i videoen. Soria Moria, Ekko og Huldra Forsvant er bare noen av maleriene vi brukte som inspirasjon, sier Stokke og fortsetter:

– Settingen rundt er gjerne inspirert fra Vikings-serien. Når låten treffer deg så sterkt så kommer gjerne historien og slikt av seg selv.

Se musikkvideoen til «Over The Sea» øverst i saken.

Litt for fint vær

Blant den mektige naturen våkner en kuttskadet mann, spilt av skuespiller Brage Bang, som må dra hjem til henne som venter på ham.

– Låten for meg handler gjerne om en kvinne som venter på mannen sin som aldri kommer hjem, og til slutt tar hun sitt eget liv. Historien i musikkvideoen er skutt fra mannens synspunkt. Hvorfor han ikke kommer hjem, hva som skjedde, og når han til slutt kommer hjem er alt borte og han må gi tapt, sier Stokke.

Frøder forteller også at innspillingen bydde på flere utfordringer, som det altfor fine været.

– Vi skulle gjerne hatt det overskyet hele helgen, men første dag var det for fint vær. Vi startet å gå i 5- eller 6-tiden om morgenen og ble sittende på toppen av et fjell og vente på uvær. Det kom ikke. Så da var det bare å starte med et par strømper over linsen, forteller Frøder.

– Jeg har heller aldri opplevd så mange fluer på et fjell før. De var bokstavelig talt overalt.

Den andre innspillingsdagen ble også skuespiller Bang såpass syk at han ikke greide å stå på beina, noe som egentlig var hell i uhell.

– Heldigvis passet hans syke tilstand inn i musikkvideoen, ettersom vi skulle spille inn første scene hvor han våkner i skogen. Så det ble egentlig bare en enda bedre forestilling av det, sier Stokke.

Se musikkvideoen til «Over The Sea» øverst i saken.

Se Frøder og CLMD fremføre «The Stockholm Syndrome» på P3 Gull: