Videopremiere: Herreløse

Rapgruppen er tilbake. Se den ferske musikkvideoen «Narkotika».

Trioen i Herreløse, Apati, Kverulanton og Mister K, slipper etter over et tiår endelig deres første offisielle fullengder. 10. februar er albumet Kall det hva du vil ute, men for å korte ned på ventetiden kan du sjekke ut den splitter nye musikkvideoen «Narkotika» øverst i saken.

Verken omfavne eller fordømme

Sporet er produsert av Nastykutt, mannen bak Envys «Am I Wrong», og skal belyse narkotikaens verden, mens Eivind Landsvik har regi på videoen.

– Jeg hadde et ønske om å videreføre ærligheten og råskapen du finner i Herreløses tekster over i et visuelt univers som matchet det musikalske utrykket. Utgangspunket for videoen var sånn sett ganske likt selve låta, med en målsetting om å verken omfavne eller fordømme. Etter å ha fulgt med på Herreløse siden 2006 var det ekstra gøy å samarbeide med gutta som nå endelig slipper sitt debutalbum, sier Landsvik.

Herreløse. (Foto: Promo, herrelose.no)
Herreløse. (Foto: Promo, herrelose.no)

Skitten og vakker

Karene i gruppen, som tar på seg rollen som hvert deres narkotikum – cannabis, kokain og ecstasy – i videoen, sier at «låta bærer preg av at den ble unnfanget på en tid der hele året var en vinternatt for Herreløse. Det er et ærlig innblikk i narkotikaens verden, som verken omfavner eller fordømmer, men beskriver det vi har sett og opplevd».

– Poenget med låta er å få fram følelsen og historien de forskjellige stoffene forteller. Videoen skulle også fange akkurat det uttrykket, og der har dem gjort en jævlig bra jobb. Den blander begge sidene av saken akkurat som låta gjør. Den er liksom både skitten og vakker på samme tid, mener trioen og trekker frem 90-talls kult-klassikere som La Haine som referanseramme da visualiseringen skulle ta form.