Videopremiere: marOder

Se den rykende ferske animasjonsvideoen til singelen «Alle kroppene».

marOder. (Foto: Promo, facebook.com/pages/MarOder)
marOder. (Foto: Promo, facebook.com/pages/MarOder)

Trioen marOder består av Atle Hassel (trekkbasun, synth, Casio og Hammondorgel), Gunnar Berg-Nielsen (trommer, eksospotte og klokkespill) og Aslag Guttormsgaard (tremologitar og vokal). Sistnevnte er bandets låtskriver, og har som en del av Duplex-universet spilt i band som Hurra Torpedo og Black Debbath.

I januar 2011 gav marOder ut sitt debutalbum Nattfugl. Nå er bandet aktuelle med musikkvideo til den nye singelen «Alle kropper» – se videoen lengst ned i saken!

Fristelser i verden

Gruppen jobber i disse dager med oppfølgeralbumet som er ventet våren 2014, hvorav singlene «Vandringsmann» og «Alle kroppene» er gitt ut som singler.

– «Alle kroppene» er en gladtrist sang om hvor lett man lar seg lokke og styre av alt som frister i verden – selv om man egentlig vet at det er bløff. Låta er en ny retning for marOder med bruk av synthesizer og en herlig synthbass i skikkelig 80-talls stil, forteller gjengen til P3 i en mailutveksling.

– Meningsløse rutiner

Visualiseringen av kuttet er er laget av animatør og kortfilmskaper Arik Zurabian.

– Arik har tatt utgangspunkt i sin russiske bakgrunn. Derfor ser vi matryoshka-dokker, den grå fabrikktilværelsen og våpenproduksjonen, får vi vite.

– Videoen er det en kombinasjon av to beslektede temaer; den visuelle historien handler om hvordan livet for mange mennesker er en sirkel av meningsløse rutiner der det kun dreier seg om å produsere noe for andre, likegyldig hva, fra våpen til leker – så lenge det genererer penger nok til å flykte fra den samme virkeligheten med lettkjøpte fristelser. I dette tilfellet øl, sier marOder.

«Alle kroppene»: