Videopremiere: Matilda

– Låta handler om den usikkerheten rundt det å slippe noen helt inn på seg, sier popsanger Matilda om singelen «Declarations of Love».

Matilda Gressberg hadde stor suksess med singelen «When Somethings Ends» i 2012, og artisten fulgte opp med en versjon av julelåten «Have Yourself A Merry Little Christmas».

Med coverversjonen ga Matilda oss gåsehud da hun fremførte den hos Christine for omtrent et år siden.

Christines jul: Matilda – «Have Yourself A Merry Little Christmas»

Debutalbumet A Heart ble også lansert i fjor – hør i Spotify og WiMP.

For en snau uke siden var Matilda i Trondheim for å spille en coverversjon av OnklP & De Fjerne Slektningenes «Styggen på ryggen» under P3aksjonen – se her.

Nå er hun aktuell med singelen «Declarations of Love» som har fått en tilhørende musikkvideo – se den øverst i saken.

Matilda forklarer til P3 at hun ville lage en en video som fortalte historien i låta på en måte som ikke var for beskrivende, men allikevel viste de følelsene hun hadde da hun skrev den.

Matilda. Foto: Emil Sollie
Matilda. Foto: Emil Sollie

Å vise kjærlighet

– Låta handler om usikkerheten rundt det å slippe noen helt inn på seg, uten å vite sikkert om man blir sluppet inn tilbake. Tørre å stole på noen annen enn seg selv, sier hun.

Vi får vite at parene vi ser i den Lucky View-produserte videoen er tilfeldige mennesker i Stockholm som gladelig stilte opp – og dermed fikk man genuine øyeblikk uten regi.

– Et par hadde forlovet seg samme dag, og et eldre par var ute og feiret bursdagen til kvinnen, som forøvrig var litt skeptisk til om dette kom til å bli brukt i en «porrfilm». Hun lurte også på om vi kunne hilse til Skavlan, sier regissørene Christoffer Wæraas Pettersen og Magnus Norsted.

I ferd med å ferdigstille album

Duoen vil med videoen vise mennesker som tør å vise kjærlighet overfor hverandre.

– Vi ville vise kontrasten fra en person som er redd for å erklære sin kjærlighet, til de som allerede har gjort det, og tør å vise det for resten av verden. I et annet aspekt i filmen ville vi presentere Matilda på en tankefull måte. For det første er hun veldig søt når hun er tankefull, og for det andre har det mye med avgjørelsen som Matilda står overfor i låta.

Matilda, som skrapte opp en bil i løpet av innspillingen, forteller også at planen framover er å skrive enda mer musikk, lage så bra låter som mulig, og ferdigstille albumet i studio.