Videopremiere: Montée

Spellemannprisvinnerne i Montée slipper straks Into the Fray. Nå kan du se en kortfilm med flere utdrag fra albumet.

Oslobandet, bestående av Anders Tjore (vokal, gitar), Erlend Mokkelbost (gitar, vokal), Rune Nergaard (bass, synthesizerbass, vokal), Marius Simonsen (trommer, perkusjon) og Haakon-Marius Pettersen (tangenter, vokal) slipper sitt tredje album i rekken, Into the Fray, 5. mai.

Platen er allerede godt tatt i mot av kritikerstanden, og vi i P3 har fått gleden av å by på premieren på en finfin kortfilm (se øverst i saken), regissert av Vetle Vongraven, i forkant av slippet.

Omslaget til Into the Fray. Foto / design: Frode & Marcus, Jens Jørgen Carelius Krogsveen
Omslaget til Into the Fray. Foto / design: Frode & Marcus, Jens Jørgen Carelius Krogsveen

Spontandrevet historie

Flere utdrag fra albumet er å høre i videoen, for anledningen sydd sammen sømløst med flotte bilder som akkompagnerer musikken. I stedet for å lage en klassisk musikkvideo til et av kuttene fra Into the Fray, bestemte den spellemannprisvinnende gjengen seg for å visualisere det forestående albumet med en vri.

Regissør Vongraven forklarer til P3 i en mail om innspillingsprosessen:

– Hele filmen tok fire dager, fra idéutvikling til ferdig eksport. Vi startet på torsdag, og søndag kveld var videoen ferdig kuttet. Erlend Grimeland, Eirik Mikael Skogli og jeg startet med en situasjon og utviklet denne til å fortsette, enten assosiativt eller som en direkte påfølgende scene. Mye av innholdet er spontane påfunn mens vi filmet, rett og slett en veldig spontandrevet historie.

Erlend Mokkelbost la merke til Vongraven via musikkmagasinet ENO, og huket tak i mannen for kortfilmen.

– Vetle Vongraven er en pur ung og veldig spennende filmskaper som jeg la merke til gjennom hans arbeider på ENOs nettsider, samt videoen han gjorde for bandet Verdensrommet.

Hør Montée i Spotify og WiMP | Hjemmesiden til Montée

Montée. Foto: Frode & Marcus
Montée. Foto: Frode & Marcus

Skifter fokus med Into the Fray

Montée slapp i 2009 debutalbumet Isle of Now, en fullengder som de ble kronet med en Spellemann i kategorien popgruppe. Så kom oppfølgeren Rendition Of You i 2011, som består av blant annet singelhiten «Faith».

Vokalist Tjore melder at bandet med den kommende fullengderen vandrer inn i et annet musikalsk landskap enn tidligere.

– Med dette albumet har vi gått i en noe mørkere og tyngre retning både i tekst og musikk, muligens fordi forrige skive hadde et gjennomgående tilgjengelig uttrykk i forhold til hvordan låtene var bygget opp. På Rendition Of You etablerte vi motsetningen mellom mørke romantiske tekster mot drivende og tidvis oppløftende melodiføring og insisterende rytmikk.

– Denne gangen er fokuset på indre konflikt, panikk, fortvilelse og frustrasjon enda tydeligere, og står mer direkte i forhold til hvordan jeg er som person og hvordan jeg faktisk synger.