Videopremiere: OnklP & De Fjerne Slektningene

Se den ferske musikkvideoen til låten «Myk landing».

Rett over nyåret hadde P3 videopremiere på hiten “Panderosa”, og i februar imponerte Norges farligste boyband på musikktreffet by:Larm.

Foruten rapveteran OnklP, finner man produsent og gitarist Johan Larsson, trommis Tommy Manboy (Turbonegro), bassist/vokalist Knut Oscar Nymo, gitarist/vokalist Åsmund Lande (Oslo Ess) og keyboardist Simen Stensland, i bandet.

En livefavoritt hos karene

Nå er den utvidede familien aktuell med nok en musikkvideo fra et kutt, «Myk landing» (se øverst i saken), hentet fra det forestående albumet som slippes 16. mai.

– «Myk Landing» er basert på en liten melodi som jeg hadde hatt en stund, men som jeg ikke visste hva jeg skulle bruke til. Jeg sang den opp for Dr. Pål som gjorde sin lille twist så hadde vi en låt. Drivet låta fikk i studio har gjort den til en livefavoritt hos oss, forteller Åsmund Lande om sporet.

– Slekta bygger en sann historie

Regi og foto står Dino Trto og Ole K for. Sistnevnte forteller til P3 i en mail hvordan innspillingen gikk seg til.

– De som har fulgt med og har for vane å lese litt mellom linjene har skjønt at Dino og jeg følger Slekta rundt overalt med kameraet på. «Myk Landing» er bare en bit av puslespillet. Vi har begge fotojournalistisk bakgrunn og prøver ikke på noe mer enn å gjengi det vi ser. Det er alt ekte, og nærmest direkte. Filmet på tur, på lydprøve, øving eller gig. Slekta bygger en sann historie, forteller Ole K og føyer til:

OnklP avbildet på by:Larm 2014. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
OnklP avbildet på by:Larm 2014. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Vi dokumenterer hele veien og pusler det sammen underveis. Materialet bestemmer utfallet. Og gjennom flere både klipp og musikkvideoer fortelles mellom linjene historien om bandet. Fra «Panderosa», som faktisk er filmet på bandets første øving sammen noen gang, til «Myk landing» som er bygd opp av en rekke klipp fra første halvdel av bandets første turné. Og ennå er ikke debutalbumet ute! Som Pål (OnklP) sier: «Keepin’ it real is a full-time job.»

Spiller på Rockefeller 30. mai.

– Videoen viser akkurat hva vi gutta gjør. Øve, bære, rigge, drikke, synge, le oss ihjel, og gjøre det igjen dagen etter. Det er en tøff jobb men noen gangsters må gjøre den, forklarer OnklP.

Om en snau måned spiller bandet på Rockefeller i hovedstaden. OnklP lover at det kommer til å bli en konsert du sent vil glemme:

– Vi skal snu Rockefeller på hodet 30. mai. Det blir som Sex Pistols i Trondheim eller Bob Marley i Horten. Hvis du ikke var der så kommer du i hvert fall til å fortelle barn og barnebarn at du var der.