Videopremiere: Rikke Normann

Se den ferske og joviale musikkvideoen «Stick Around».

I 2011 slapp Rikke Normann debutalbumet Rikki’s Guns, og samme år endte hun og kollega Åste Hunnes Sem i Melodi Grand Prix-finalen med sporet «Not That Easy». I tillegg har hun jobbet med artister som Jarle Bernhoft, Sivert Høyem og Noora Noor.

Hør Rikki’s Guns i Spotify og WiMP

Heftig energisk

Rikke Normann. Foto: rikkenormann.com
Rikke Normann. Foto: rikkenormann.com

Nå er 82-modellen aktuell med første smakebit fra hennes andre soloalbum. Den gladlynte popsangen «Stick Around» (se øverst) har også fått en humørfylt og energisk musikkvideo som er regissert av Mikal Hovland.

Stikkordene er 17. mai, korps, drillpiker, cheerleadere, og barn i alle roller.

– «Stick Around» er en låt som sprudler av farger, energi og lekenhet som vi ville ta med oss inn i videoen. Tanken bak konseptet er at det skulle se ut som en tiåring hadde mekket sammen videoen selv med å sette opp kameraet til litt sang og dans, med litt hjelp fra vennene sine, forklarer regissør Hovland og føyer til:

– Etter hvert skulle videoen utvikle seg med mer og mer aktivitet, folk og korps, dans og koreografi slik at filmen går ifra et slags amatøraktig forsøk fra jenterommet til en nærmest proff koreografi i gymsalen og opptog i nabolaget, uten å miste en slags sjarmerende home-made feeling hele veien igjennom.

Om krangling og ønsket om å bli venner igjen

Normann forteller til P3 hvordan sporet ble til. Til tross for den lysbetonte visualiseringen så ligger det en dypere mening med sporet.

– Mange av låtene jeg skriver er et uttrykk for dårlig samvittighet for ett eller annet. «Stick Around» ble skrevet etter et forholdsbrudd da det gikk opp for meg at jeg nok ikke hadde oppført meg så voksent som jeg trodde. Låta handler om krangling, umodenhet og ubehageligheter – og ønsket om å bli venner igjen.

– Voksne kan oppføre seg utrolig barnslig i krangler, akkurat som jeg gjorde, og derfor hadde jeg lyst til å gi låta et lekent uttrykk, med et lystig og morsomt blåsearrangement, i kontrast til det litt kjipe teksten handler om. Teksten er litt trist, men pakket inn som en gladlåt, inspirert av The Beatles og Jackson 5, sier Normann.