Videopremiere: Skambankt

Rockekarene fra sør for Stavanger er tilbake. Sjekk ut den splitter nye musikkvideoen «Voodoo».

Skambankt ved Terje Winterstø Røthing på Lydverket-innspilling. (Foto: Tom Øverlie, P3.no)
Skambankt ved Terje Winterstø Røthing på Lydverket-innspilling. (Foto: Tom Øverlie, P3.no)

I en gammel ungdomsleirhytte utenfor Sandnes fikk karene i rockebandet Skambankt muligheten til å bråke så mye de ville da de spilte inn den flunkende nye musikkvideoen, «Voodoo». Som tittelen avslører, så eskalerer videoen fra hyttekos til det det noe mer uvanlige.

Se videoen øverst i saken!

Spiller på det overnaturlige

Skambankt fikk lyst til å lage en upretensiøs og tøff video som er inspirert av skrekkfilmer fra 80-tallet, får vi vite.

– Den klassiske historien om gjengen, i dette tilfellet ble det en døll kompisgjeng, som drar på hyttetur og ting skjærer seg fullstendig. Gjengen blir besatt og får sorte øyne. I performancedelen er tanken at den samme gjengen fortsatt er besatt av demoner, og i tillegg rock, i samme hytte. Gjengen har blitt Skambankt anno 2013.

– Tematikken i videoen spiller litt på tematikken i låten; Folks evinnelige behov og fascinasjon for det overnaturlige. Dette er noe av det morsomste jeg har vært med på. Tror ikke jeg har ledd så mye på så lenge jeg kan huske, sier Terje Winterstø Røthing i Skambankt om videoen som er regissert av Stian Kristiansen.

Satser på Skambankt-klassiker

Sist Skambankt slapp et album var for tre år siden. Søvnløs er Klepp-gruppens fjerde utgivelse, men nå er firkløveret på gang igjen. Etter tre omfattende år med Kaizers Orchestra, er Skambankt, anført av frontmann Terje Winterstø Røthing klare for å gi ut den femte utgivelsen i rekken.

Hør Søvnløs:

– Det har vært noen hektiske år med Kaizers Orchestra, men vi har nyttet tiden godt. Jeg har, parallelt med Kaizers-opplegget, tenkt på Skambankt kontinuerlig. Vi fikk på et tidspunkt et eget lokale i en gammel potetkjeller i nærheten av der jeg nå bor på Bryne. Så vi har på mange måter hatt et mer fleksibelt opplegg enn vi har hatt før. Håper albumet blir en Skambankt-klassiker. Det er hardt, det er catchy, det er pompøst, seigt og det er melodiøst, avslutter Røthing.