Videopremiere: Snakka San & SVER

Svenskekongen hylles av Snakka San & SVER i musikkvideoen «Kalla mig Carl». Se den her!

I februar hadde P3 premiere på «Bom Bom Blam Blam Blam», et spor signert Snakka San & SVER. Bandet sier til P3 at de er «verdens første folkhall-band» og meddeler at de har ferdigstilt debutalbumet som slippes over nyåret. Men de har mer på lager.

– Gjennom våren kommer vi til å slippe flere singler og en EP med gjesteartister fra Sverige og Norge. Vårt fantastiske, splitter nye liveshow Folkhall skal turnere Norden rundt, og vi håper å få dele en eller flere kvelder med DEG! skriver en entusiastisk gjeng til oss.

Tilhengere av kong Carl

Den ferske musikkvideoen til låten «Kalla mig Carl» kan du se øverst i saken. I anledning Kong Carls 40-årsjubileum på tronen, har bandet laget en hyllest til svenskekongen. Snakka San & SVER forklarer hvordan sangen ble til:

– Låten «Kalla mig Carl» oppstod faktisk som en jam over «You Can Call Me Al». Hva er Knugens/Regentens/Hans Majestäts beste pickupline? Jo, han legger helt enkelt en hånd på damen i undring, ser henne dypt inn i øynene og sier: «Baby, du får kalla mig för Carl». Vi ville at videoen skulle følge teksten og vise oss vanlige mennesker og hva Carl har for seg når han går på nattskift. Vi er ikke fans av Knugen, ikke av monarkiet heller, men av Carl!

Snakka San & SVER. (Foto: Ingvil Skeie Ljones, facebook.com/snakkasansver)
Snakka San & SVER. (Foto: Ingvil Skeie Ljones, facebook.com/snakkasansver)

Kongen på klubben

Regissør Jens Linell, som også er trommeslager i bandet, har formet videoen. Han sier at en helt ny dans, «The Carl Wiggle», dannet seg da de spilte inn videoen.

– Jeg ville ha med Carl i videoen, så vi lekte oss med en del masker vi lagde selv, og skjønte at det ville bli fantastisk kult. Helt plutselig er man 2-D og må røre hele overkroppen, noe som resulterte i dansebevegelsen «The Carl Wiggle», som vi anvender i videoen.

– Historien går ut på at Carl smyger seg ut fra slottet, rundt i Gamla Stan og desperat forsøker å finne en folkhall-klubb. Vi får da også følge han på en vanlig dag på jobben. Til sluttscenene fikk vi veldig god hjelp av publikum på vår første folkhall-klubb-gig i Huddinge, som ble med i videoen. Videoen oppfordrer også til å bli Carl for en dag, så last ned Carl-masken og wiggle, avslutter Linell.