Videopremiere: Temoor og Shablo ft. Don Martin

I en gammel og nedslitt bygård spilte Temoor, Shablo og en viss hiphopringrev inn musikkvideoen til Ukas Urørt-låten «Tiden står stille».

For en måned siden ble «Tiden står stille» kåret til Ukas Urørt. Redaksjonen mener «… med Temoors naturlige flyt og Shablos musikalske rapping er det tydelig at de to raskt kan komme til å hevde seg på den norskspråklige rapscenen».

Les: «Tiden står stille» er Ukas Urørt

Nå har P3 premiere på videoen som er regissert av Grimey Frames – se øverst i artikkelen.

Videoen er finansiert av penger som Don Martin og rapkollega Son of Light vant til Temoor og Shablo i Kulturquiz.

– Nivået vil overraske

Grimey Frames er en av de som stod bak Youtube-serien Spyttekongen – et videoprosjekt som fulgte duoens utvikling i studio.

Hiphopringreven Don Martin legger også ned vers på sporet. Romsåsgutten følger spent med på utviklingen til Temoor og Shablo og trekker frem rapperne som en ny generasjon han har troen på.

– Jeg tror at nivået på det materialet de sitter på vil overraske mange. Det er på tide. Gjør dere ferdig med det dere vil gjøre for nå kommer Groruddalen tilbake som om vi var en TP Allstars-banger, sier Don Martin og tilføyer at videoinnspillingen var helt klart den mest ekleste han har vært med på.

Bilde fra innspillingen til musikkvideoen. Foto: Privat
Bilde fra innspillingen til musikkvideoen. Foto: Privat

Innspillingen var i en forlatt og råtten bygård i sentrum øst. Blander man det med mengder med fugleavføring på stedet, så kan man forestille seg hvordan det luktet. – Stort sett gammel mugg og fuglebæsj, forteller artistene.

– Spesielt etter at det hadde regna mye mellom første og andre dag, sånn at hva det nå enn var som stinka av død hadde begynt å utvikle seg fra vondt til verre. Jeg tror jeg desinfiserte alle klærne etter hver shoot, og lot skoene bli stående utenfor huset, sier Don Martin.

– Gjør vår egen ting

Duoen forteller til P3 at låten handler om tilstanden for hiphop fra deres ståsted.

– Vi gjør vår egen ting og vi kommer til å gjøre vår egen ting. Det virker som om altfor mange rappere i Norge hører mer på bransjefolk enn på sitt eget hjerte når de skriver. Resten ligger i låta, sier Temoor og Shablo.

Temoor og Shablo. Skjermdump, YouTube
Temoor og Shablo. Skjermdump, YouTube

– Jeg ønsket å skildre et menneske sin lidenskap, i et eget rom, i en egen verden der tiden står stille. Der hvor man kan finne inspirasjon til å dyrke sin kreativitet for å få ut lidenskapen uten grenser. Det var 3 linjer som satte grunnlaget for min idé: ”for alle som føler seg hiphop og ikke blir følt” (Shablo), ”hiphop trenger respekt” (Temoor) ”jeg gjør dette på heltid, hele natta, hele dagen” (Don Martin), sier regissør Grimey Frames.

Temoor og Shablo har jobbet en del sammen, og nå føler de det er på tide med soloarbeid. Begge jobber med EP-er.