Videorama!

Ukens beste musikkvideoer med Muse, Miguel, Black Debbath, 30 Seconds To Mars, Kate Nash og Ciara er plukket og servert.

Muse – “Panic Station”

Det ble mye bråk for Muse denne uken etter at bandet postet videoen til “Panic Station”. De brukte nemlig et gammelt japansk flagg i den orginale versjonen, noe som opprørte mange i Korea og Kina der det flagget sees på som et imperialistisk symbol. Ny video ble kjapt laget, denne gang med det nye japanske flagget, og alle gikk til hvert sitt hjørne for å hvile litt. I videoen tuller Muse seg rundt Tokyos gater iført tullete klær. Tull over hele linjen der altså. Muse var bedre før.

Miguel/Kendrick Lamar – “How Many Drinks?”

Blandingen av soul-sweethearten Miguel og rap-rabbagasten Kendrick Lamar er nok opphisende for mange. Vel, her har dere video til begivenheten.

30 Seconds To Mars – “Up In The Air”

30 Seconds To Mars sparer ikke på effektene i sin nye video. Løver, turnere, zebraer, fektere, ulv, og Dita Von Teese på en mekanisk okse. Alt inne i en flyhangar. Åtte minutter med galskap. Visstnok ikke egnet om du har problemer med strobelys og slikt. Lurer på hvor lang tid Jared Leto bruker hver kveld på å vaske vekk sin egen pretensiøsitet.

http://youtu.be/IINsrHqnhQA

LidoLido – «Sleeping On My Piano»

Det handler mye om pianoet når LidoLido i dag kom med musikkvideo til «Sleeping On My Piano». Både piano og LidoLido er filmet i Kanonhallen i Oslo, og det hadde vært veldig enkelt å slå en spøk om selve låten og det å sovne på pianoet, så da gjør jeg det.

http://youtu.be/jlrx7tswjxw

Tegan & Sara – “I Was A Fool”

Indieyndlingene og tvillingene Tegan & Sara går for den store poplyden på sin siste singel fra albumet Heartthrob som kom tidligere i år. I videoen går de nesten helt Alicia Keys på oss med flygel og greier. En kjærlighetshistorie får du også med på kjøpet. Sånn bortsett fra at du ikke har kjøpt noe. Alt er jo gratis i våre dager.

CocoRosie – “After The Afterlife”

Flere søsken. Denne gang franske CocoRosie som skal slippe ny plate i mai, og som derfor pirrer oss godt med denne stilige videoen full av naturbilder fra Hawaii og mystiske monstre.

Kate Nash – “Free My Pussy”

Forrige lørdag var det Record Store Day, og et rekordstort antall artister ga ut limiterte utgivelser som kun var til salgs den dagen. En av de som leverte varer var Kate Nash som trykket opp et bonusspor fra sin siste plate Girl Talk og ga det ut på en rød hjerteformet vinylsingel. B-siden heter for øvrig “Free Pussy Riot Now!”. Gode greier. Jeg elsker Kate Nash (som artist, ikke noe muffens), men denne sangen passer nok best som bonusspor ja…

Sandra Kolstad – “Where Do You Want To Go Today?”

Sandra Kolstad gjennomførte tidligere i år et bestillingsverk i Bergen Kunsthall for tidsskriftet FETT, foreningen AKKS og festen Ladyfest i forbindelse med markeringen av 100-års feiringen for kvinners stemmerett i Norge. Kolstad valgte å komponere et verk for det bulgarske koret Eva Quartet (nei, jeg finner ikke bare på ting her altså…) som da ble fremført 8. mars i år. Fotograf Ingrid Pop ble med Kolstad til Bulgaria og filmet også selve fremføringen i Bergen. Det endte i en fin video. Dobbel bonus om du liker kor. Kun en bonuskupong på meg altså.

Two Door Cinema Club – “Handshake”

Nord-irske Two Door Cinema Club overbeviser som bowlingkuler i sin nyeste video. De får nemlig hodet kappet av hos en herre med skarp kjøttøks. Det hele ender altså i bowlinghallen. God video. Så god at jeg nesten ikke hører den svake “indie”popen som hører med.

http://youtu.be/xIOqiAPqa3g

Ciara/Future – “Body Party”

Den amerikanske rn’b-artisten Ciara slår seg sammen med rapperen Future på låten med det frekke navnet “Body Party”. Kroppsfesten. Det starter med litt stønning, fortsetter med dansing på fest, og ender med at Ciara holder et voldsomt sensuelt (eventuelt akrobatisk) danseshow for denne Future mens han røyker sigar. Men det skjedde bare i drømmene hans. Nesten som en spillefilm, azz.

Black Debbath – “Bytt Kjøkkenklut Oftere”

Humor i musikk er ikke enkelt, men jeg synes nå at Black Debbath alltid er morsomme. Debbath gjør hvertfall en meget fin innsats for hygiene på norske kjøkken i både tekst og video i sin “Bytt Kjøkkenklut Oftere”. Magisk. Lars Lønning stjeler showet.

Ochid – “Wizard Of War”

Fra Black Debbath til Black Sabbath. Hvertfall nesten. For akkurat når Black Sabbath med Ozzy igjen gir ut ny musikk dukker Orchid fra San Francisco opp med sitt andre album Mouths Of Madness. Med tyngden, lyden og innsatsen som Black Sabbath hadde på tidlig 70-tall. Jammen ligner de ikke 100% på Sabbath når de spiller også.

Disclosure/Eliza Doolittle – “You & Me”

Duoen Disclosure er to brødre fra England som lager fengende, god og kommersiell dansemusikk. Med seg på singelen “You & Me” har de fått singer-songwriter Eliza Doolittle som gjør en strålende jobb. Videoen viser et par som reiser gjennom Europa med alt det medfører av krangling, festing, dansing og elskov. Alle som har vært på interrail vil kjenne seg igjen. Disclosures debutalbum Settle kommer i juni.

Erik & Kriss – “Insomnia”

Både Erik og Kriss er tilbake med nytt album og denne musikkvideoen som viser en kid som lever livet vi alle vil leve sånn av og til. En reise i nattens seedy uteliv med blinkende lyd, dansende kropper og fulle glass.

Taken By Trees – “Only You”

Taken By Trees er svenske Victoria Bergsmans solo-prosjekt som hun har hatt gående en god stund. Victoria var stemmen i The Concretes som hadde noen svært gode poplåter i bagasjen, og hun klarer seg fint på egenhånd også. I “Only You” får du servert litt reggae-inspirert pop, og i videoen står Victoria med tildekte øyne mens alle andre i rommet kliner. Uten at det blir kinky. Dessverre.

MNDR – “Faster Horses”

Kunne litt ravelignende musikk passe til helgen? MNDR fra New York leverer. Musikkvideoen anbefales mest fordi håret til vokalist Amanda Warner må sees, og litt fordi det hele er ganske langt ute på viddene der Warner blir jaget av hettekledte skapninger og rir på en hestelignende figur. Av en eller annen merkelig grunn er det også hunder med i denne videoen som jo heter “Faster Horses”.

Frank Turner – “Losing Days”

Frank Turner er en kjent artist i England, men her i Norge har det så langt stått stille. Turner er en slags rocka singer-songwriter ikke ulik fenomenet Billy Bragg. “Losing Days” har fått en småkjedelig spille-i-studio-video, men inneholder noen tyverier fra The Cures “Just Like Heaven” som er fine.

The Pastels – “Check My Heart”

Skotske The Pastels er høyt elsket av en håndfull fans av britisk 90-tallsindie (meg og ikke så mange andre inkludert…), og gir nå ut sin første plate på aldri så lenge. Aldri så lenge er da 16 år, og platen skal få navnet Slow Summits. Småfalsk, skeiv og spinkel indie, akkurat slik jeg liker det. Mest sannsynlig liker ikke du det, men det er sånn det fungerer i indieverden. Greit å ha bandene for seg selv… Det skjer ikke så mye i videoen, men man får da sett litt av gatene i en eller annen by, og man får vært på fest med dj og det hele.

Sinkane – “Warm Spell”

Litt vel lite nakenhet i denne ukens Videorama!. Sinkane fikser litt på det ved å plassere en helt naken dame i videoen til “Warm Spell”. Det hele er så kunstnerisk og godt laget at det ikke blir flaut. Han er vel ganske naken selv også. Pluss at han løper. Ting skjer, men ikke så mye. Hvem Sinkane er? Usikker, men jeg har funnet ut at han visstnok har trommet for Caribou og Of Montreal (indie realness..). Her handler det mer om dansbar og rytmefull pop. Fint er det hvertfall.

Dillinger Escape Plan – “When I Lost My Bet”

Sparer denne til slutt av foreldrekontroll-årsaker. Det flommer over av blod og innvoller i den nye videoen til galskapsrockerne i Dillinger Escape Plan, men musikken kan fort finne veien til hjertet ditt om du tåler litt tyngde og kaos.