Videorama!

Helg er lik musikkvideokos. Start fridagene med videoer fra blant annet Erik Skantze, Katy Perry, The Afghan Whigs og Erik de Torres.

Erik Skantze – «Stargaze»

Skantze slapp denne uken sporet «Stargaze» på Prins Thomas’ Full Pupp-label. Musikkvideoen er laget av Eckard Schadt og norske Jon Vatne. Vi er med på en ferd fra Tyskland gjennom Østerrike, Kroatia, Bosnia, Herzegovina, Albania og Tyrkia. Stilig.

Robert Post – «Dress Less Beautiful»

Singelen er fra Posts fjerde album, The Button Moulder. Vi får vite i en mail fra Robert Post-leiren at videoregissør Ronnie MAG Larsen har latt seg inspirere av Ingmar Bergmans filmklassiker fra 1966, Persona.

MØRK – «Cherenkov»

Vi overlater ordet til MØRK: – MØRK sprenger et piano (bokstavelig talt) i den ferske videoen til den nye solo-låta «Cherenkov». Videoen er et resultat av et nytt art-collaboration med regissør Carl Christian Lein Størmer. Filmen er spilt inn i Tromsø utelukkende på Super8mm-film.

Rilgood – «Ghost In The Machine»

King of Nigeria, kaller han seg selv. Albumet Kingdom er rundt hjørnet. Det lover godt. Ta og sjekk ut en smakebit med sporet «Ghost In The Machine».

http://youtu.be/lUHg1cfehLs

Himmelhøyt – «Dobbelt eller ingenting»

Bandet ga ut EP-en Dobbelt eller ingenting for en snau uke siden, og nå er de aktuelle med en Akam1k3-regissert musikkvideo til tittelsporet.

http://youtu.be/9pa3hiZ0NiY

Katy Perry – «Dark Horse» ft. Juicy J

Schlägeren «Dark Horse» har fått en musikkvideo og vi ser Katy Perry som mystisk egyptisk dronning. Også er Juicy J med. Alltid bra.

Chrome Division – «Lady of Perpetual Sorrow»

Heavy metal-bandet er ute med en fersk video til sporet «Lady of Perpetual Sorrow».

Talib Kweli – «Rare Portraits»

Veteranrapper Kweli jobber fortsatt med musikk, og i Oh No-produserte «Rare Portraits» ser vi han i finfin form.

Støv – «Snøskred»

Musikkvideoen består av klipp fra Wam & Wennerød-filmen «Himmel og Helvete». Støv forklarer: – Vi tenkte bare at den så fantastisk ut, og at det var veldig mange scener vi kunne brukt i videoen vår. Vi må bare le av videoen, selv om den har et ganske bredt spekter av hendelser som kan røre i alle retninger, sier vokalist og gitarist i Støv, Robin Skog.

Michael Kiwanuka – «You’ve Got Nothing To Lose»

Soulsanger og gitarist Michael Kiwanuka har jobbet frem denne sangen med Jack White. Rørende video.

The Afghan Whigs – «Algiers»

Snart slipper bandet deres første album på seksten år, Do To The Beast. Vi ser Whigs-frontmannen Greg Dulli i en limousine, iført cowboyhatt i musikkvideoen til platens singel, «Algiers».

Erik de Torres – «Kjør pent»

I 2011 slapp rapperen debutalbumet Oh, really!?!!!, og i mai slipper de Torres oppfølgeralbumet Kjør pent. Overgangen fra engelsk til norsk rap er gledelig.

Little Dragon – «Klapp Klapp»

Våre svensker venner i Little Dragon leverer. Fet låt.

Kelis – «Jerk Ribs»

Kelis er tilbake. Funky «Jerk Ribs» er produsert av TV On the Radios Dave Sitek. Ikke dumt. Albumet Food slippes i april.