Videorama!

Tatoveringer, bling og viltre hjerter er blant innholdet i ukens beste videoer fra artister som The Killers, One Direction, Lana Del Rey, Green Day og Mumford & Sons.

The Killers – “Miss Atomic Bomb”

Jeg skjønner mindre og mindre av The Killers, men de blir mer og mer populære. Sånn er livet. Hyggelige typer. Traff dem en gang i New York. Fin turbuss hadde de også. ”Miss Atomic Bomb” er hentet fra siste album Battle Born som vår anmelder Kim Klev mente var helt fullt av tomhet, og i videoen får du se live-klipp og glade fans fra engelske konserter. En liten forsmak på bandets besøk i Norge neste år.

One Direction – ”Little Things”

One Direction setter unge hjerter i brann med popen sin, og 12. november slippes platen Take Me Home. Mange venter i spenning, og hva er da bedre enn å se karene slacke i studio mens de spiller singelen ”Little Things”? Kan komme på en hel del bedre ting, men whatever.

Lana Del Rey – «Bel Air»

Lana Del Rey fikk denne uken beviset på at hun er superpoppis i Norge da konserten som var satt opp på Sentrum Scene måtte flyttes til Oslo Spektrum grunnet pågangen fra folk som ville ha billetter. Nå slipper også Lana Del Rey deluxe-utgaven av Born To Die som inneholder en rekke uutgitte spor. Sjekk videoen til «Bel Air» under der Lana Del Rey står ganske stille mens lys og røyk forandrer bildet. Ikke så veldig god video, men det er Lana så da får det gå…

http://youtu.be/yq3yT8CkPzY

Green Day – «Stray Heart»

Green Day slipper nå sin andre plate i trilogien som skal ende i januar, og videoen til «Stray Heart» er en fiffig sak som handler om å miste hjertet sitt til litt vel mange damer. Går ikke bra det der med å sjonglere partnere. Stay true.

Dropkick Murphys – «Rose Tattoo»

De irsk-amerikanske punkerne i Dropkick Murphys har blitt mer og mer folkelig jo mer de drar på årene, og har dermed også blitt stadig større som band. Fansen får garantert frysninger av videoen til «Rose Tattoo» som er hentet fra albumet Signed And Sealed In Blood som kommer i januar. Bilder av hjembyen Boston og fan-tatoveringer funker mer enn bra nok.

Mumford & Sons – ”Lover Of The Light”

En av de tøffeste skuespillerne de siste årene har vært Idris Elba. Først i The Wire, og så i den mesterlige engelske serien Luther. Elba er ikke bare stjernen i den nye videoen til Mumford & Sons, han har også vært med å lage filmen. Ikke dårlig. I videoen spiller Elba en blind herre som løper etter hjort i skogen. Veldig stilfull video.

http://youtu.be/nMJUbZrNnA8

Ke$ha – «Die Young»

Ke$ha går litt metal med sin nye video. Illuminati-symboler og skinn og greier. Men fortvil ikke, du Ke$ha-fan. Musikken er poppete som alltid. Du får også servert frekk dans, klåing og kåtskap. Helt til politiet kommer og ødelegger. Fuck tha police, altså.

The Weeknd/Drake – «The Zone»

Soulsweethearten The Weeknd har fått med seg selveste Drake på singelen «The Zone», og i videoen danser en dame i undertøyet blant ballonger og champagne mens The Weeknd synger skikkelig lyst. Så kommer Drake og gjester, og den ensomme festen blir mørkere. Damn you, Drake!

Foals – ”Inhaler”

Foals kommer fra Oxford utenfor London (som også har fostret band som Radiohead, Supergrass og Ride – INDIEALARM!) og slipper i februar sitt tredje album som har fått navnet Holy Fire. Første låt ut er svært flotte ”Inhaler” som har fått en severdig video full av crazy dans og raketter. Lungetatoveringen på kvinnebrystene må vel være falsk? Eller?

Egil Olsen – «Dolce Vita»

Streamingtjenesten Wimp har fått seks norske artister til å covre sin favorittlåt fra 80-tallet. Hvorfor Egil Olsen plukket forferdelsen «Dolce Vita» av Ryan Paris er ikke lett å si. Mest sannsynlig fordi han skulle være spesiell og kul og orginal og zzzzzzzzzzzzz. Videoen er fin da. Med såpebobler og damer på rulleskøyter.

Fat Joe/Lil Wayne/A$AP Rocky/French Montana – ”Yellow Tape”

Damer, bling, skateboard og litt rufsete påsatte caps er hovedingrediensene i den litt uinspirerte videoen til Fat Joes “Yellow Tape”. Men det er jo litt av en gjeng han har med seg, blinget er glinsende, og låten bra.

Siri Stranger – «Sterkere Tilbake»

R&B med norsk tekst og en låt som minner meg om ting som ble spilt i gamle sportsfilmer når helten vinner. Skjønner ingenting av dette, men jeg er garantert heller ikke i målgruppen til Siri Stranger som i videoen danser lett og ledig i et slags maskinrom. Og så sykler hun litt også. Og spiller piano. Alt hun kan. Full Bruce Hornsby & The Range-vibb på det pianoet, forresten. For de som husker «The Way It Is» fra 80-tallet. Eller «Changes» med Tupac som samplet samme låt.

Nils Bech – «When You Looked At Me»

Mer musikk jeg ikke skjønner noe av. Men det gjør vår anmelder Kim Klev som ga Bechs album Look Inside en femmer. I videoen til «When You Looked At Me» danses det ballett. Som jeg heller ikke skjønner meg på. Se om du får noe ut av det hele.

alt-J – ”Fitzpleasure”

Alt-J har fått mye oppmerksomhet i Storbritannia i det siste etter at de vant den store Mercury-prisen for beste debut med albumet An Awesome Wave. I videoen til ”Fitzpleasure” handler det om spooky saker som mennesker med ansikt både foran og bak, og lemmer som kan bøyes og tøyes alle veier.

Line & Circle – ”Roman Ruins”

Det helt ukjente bandet Line & Circle fra California er min favoritt denne uken. Kanskje grunnet jangle-popen med nikk til gammel R.E.M., eller så er det den fine videoen med bilder fra en rundtur i bandets solfylte hjemstat som fenger. Bli i godt humør du også.

Sonic Boom Six – ”Karma Is A Bitch”

Jøsses. Her går det unna. Det er helt tydelig en opplevelse å være på konsert med Sonic Boom Six fra Manchester i England. Musikalsk en vill blanding av elektronika, rock, punk og rap. Ligner litt på et band fra gamle dager som het Senser. Smittende.

What Made Milwaukee Famous – «Gone And Done It Now»

What Milwaukee Famous kommer faktisk fra Austin i Texas, og har laget ukens morsomste musikkvideo med sin «Gone And Done It Now». Bli med på settet til det fiktive talk-showet til Artemio Jones, og se hva han egentlig holder på med når gjestebandet spiller låten sin på tv…

FIDLAR – ”Cheap Beer”

Los Angeles-bandet FIDLAR (Fuck It Dog, Life’s A Risk) er lei av den stadig voksende øl-hypen der det tar en halvtime å bestille forfriskninger i baren fordi noen skal ha en debatt om ølmerkene med bartenderen. FIDLAR tar tak og gjør noe med saken. Øl-hipstere, beware!

Tampe Impala – «Feels Like We Only Go Backwards»

Tame Impala har truffet bra med sin Lonerism-plate, og spilte for et stort publikum da de gjestet Rockefeller og Oslo i oktober. Bandets siste video til låten «Feels Like We Only Go Backwards» ser ut som et Nrk Super som har blitt fullstendig koko.

Gode Ord Dør Sist – ”La Saga Jobb”

Gode Ord Dør Sist består av Børek og Tfuzz som har laget norskspråklig rap i snart 15 år. Andre album Svart Jord slippes snart, og i videoen til ”La Saga Jobb” ser du de to rappe foran bilder av eksplosjoner, høyblokker og åkre. Real.