Vil spille tidenes kaldeste konsert

Britisk rocker vil sette kjølig rekord.

Det er snedig å registrere hvilke ting artister gjør for å sette rekorder. Ofte kommer musikalske rekorder som hyggelige bieffekter av at man selger mye plater eller av at mange kommer for å se konserter. Men man har også de musikerne som bestemmer seg for å gjøre et musikalsk stunt kun for å sette en bestemt rekord.

Charlie Simson har bestemt seg for å sette en musikalsk rekord av det virkelig kalde slaget. Foto: Promo.
Charlie Simson har bestemt seg for å sette en musikalsk rekord av det virkelig kalde slaget. Foto: Promo.

>> Les også: Satte ny konsertrekord

Spiller i Sibir

Charlie Simpson er kjent som tidligere vokalist i det Brit Awards-vinnende bandet Busted og nå som vokalist i det alternative rockebandet Fightstar. I tillegg har han en solokarriere og ga ut solodebuten Young Pilgrim i fjor. Nå ønsker han å sette en rekord av det virkelig kjølige slaget.

Rekorden består i å spille en konsert i en bitte liten by i Sibir, på verdens kaldeste bebodde sted. Dersom han gjennomfører konserten i Ojmjakon, vil han få en oppføring i Guinness’ rekordbok for «verdens kaldeste konsert».

Ojmjakon ligger altså i Sibir og er det stedet i verden hvor tidenes laveste temperatur er blitt målt – minus 72 grader. «Byen» har 472 innbyggere som verken har strøm eller innlagt vann. Den ligger to timer kjøring fra nærmeste «siviliserte» sted: Yakutsk, en by med drøyt 260.000 innbyggere.

– Spiller ikke med hansker

Konserten skal finne sted 24. november og det forventes at temperaturen vil ligge på omkring 40 minusgrader.

– Dette er en av de største utfordringene jeg har fått noensinne, men jeg gleder meg virkelig til å reise til et sted på planeten som svært få mennesker vil besøke. Det er ikke mulig for meg å spille gitar når jeg har hansker på, så jeg håper jeg ikke fryser fingrene av meg, sier Charlie simpson, ifølge MusicWeek.

Charlie Simpson er for øvrig også aktuell i den nye actionfilmen In God We Trust, sammen med bandkammeratene Dan Haigh og Alex Westaway fra Fightstar.

Se en trailer for filmen her: