– Vil ikke at filmen skal bli en vits

Sacha Baron Cohen får ikke spille avdøde Freddie Mercury i den kommende Queen-filmen fordi resten av bandet frykter at han er for morsom.

For to år siden ble det annonsert at det skulle spilles inn en Queen-film med Sacha Baron Cohen, bedre kjent som «Borat», i hovedrollen som Freddie Mercury.

Tidligere i sommer ble det imidlertid klart at Baron Cohen trakk seg fra rollen som den nå avdøde Queen-vokalisten, fordi han og Queen var uenige om hvilken type film de ville lage.

Les også: Se Freddie Mercury som illsint fugl | Musikken som er bedre enn sex | PSY samarbeider med Queen?

Roger Taylor og resten av Queen er svært engasjert i filmprosjektet. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
Roger Taylor og resten av Queen er svært engasjert i filmprosjektet. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL

Ikke rett for rollen

Nå letter Queens trommeslager, Roger Taylor, på sløret og forteller hvorfor Baron Cohen til slutt trakk seg fra prosjektet.

– Vi følte at Sacha ikke var rett for rollen. Vi vil ikke at filmen skal bli en vits, men heller at den skal røre folk, sa Taylor til Mojo.

Det britiske stadionrockbandet ble dannet i 1970, og har oppnådd legendestatus med hits som «Don’t Stop Me Now» og «Bohemian Rhapsody». I 1991 bekreftet Queen-vokalist Freddie Mercury at han hadde AIDS, og døde kort tid etter av lungebetennelse.

Nå er altså en biografisk film på vei som skal ta for seg karrieren til Freddie Mercury og resten av Queen. Men i intervjuet med Mojo forteller også Queen-trommeslageren at han er frustrert over hvor lang tid det tar.

– Jeg trodde musikkbransjen var treg, men filmbransjen tar kaka.

Film fremdeles i live

Manusforfatter for filmen, Peter Morgan, sa etter Baron Cohen trakk seg at «filmen kommer nok ikke til å skje». Men en av filmens produsenter, Graham King, sa senere til Digital Spy at «prosjektet er fremdeles i live».

Nylig gikk ryktene om at Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe skulle ta over rollen som Freddie Mercury. Det har han i ettertid avkreftet, så hovedrollen er fremdeles ledig.

Se musikkvideoen til Queen – «Bohemian Rhapsody»:
http://www.youtube.com/watch?v=k-ARuoSFflc

Se musikkvideoen til Queen – «Don’t Stop Me Now»:
http://www.youtube.com/watch?v=pDMjgckNlz0