– Vil levere årets beste show

Tenåringen foran scenen og TV-skjermen er sjefen når Skandinavias største gratiskonsert avholdes i kveld.

Lydprøver, ferdigstilling av rigg og følelsen av store forventninger preger Rådhusplassen, kun få timer før VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen braker løs.

P3.no tar en prat med Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i P3 og ansvarlig i NRK for VG-lista Topp 20 Rådhusplassen, angående det storstilte showet.

Les: Slik ser du VG-lista Topp 20 | P3 Spanderer: Sandra Lyng – “Play My Drum”

Topp 20, en norsk sommerklassiker

Det ser ut som det skal bli knallvær i motsetning til tidligere år på Rådhusplassen. Forventer dere publikumsrekord?

– Alt ligger til rette for en fantastisk Topp 20-kveld. Når VG-lista-showet skjer på den varmeste dagen så langt i 2015, håper vi på publikumsrekord.

Hva er det som gjør VG-lista Topp 20 Rådhusplassen så spesiell, føler du?

– Det er en norsk sommerklassiker! Et par generasjoner barn, tenåringer og foreldre forbinder showet med en “nå er sommeren her”-følelse. Det er hits, frihet og alt gratis. Opptredener fra mange av artistene bak de største hitene det siste året, kombinert med kjente programledere og Norges vakreste publikumshav gjør dette til en spesiell kveld.

Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i P3 og ansvarlig i NRK for VG-lista Topp 20 Rådhusplassen, gleder seg stort til kveldens storslåtte show. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Håkon Moslet, redaksjonssjef for TV i P3 og ansvarlig i NRK for VG-lista Topp 20 Rådhusplassen, gleder seg stort til kveldens storslåtte show. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

– Strekker oss til det ytterste

Hvilke opptredener tror du kan lage mest liv?

– Jeg tror Nico & Vinz’ “homecoming”-gig blir kveldens høydepunkt. De har erobret Amerika siden sist de stod på en stor scene i hjemlandet. Nå kommer de tilbake for å opptre i hjertet av hjembyen. Ellers vil Fooo Conspiracy helt sikkert også glede jentene foran scenen. Og John Newman, da! Og Daniel Kvammen! Datteren min på 13 gleder seg mest til å høre “Du fortenar ein som meg”.

Hvem er det viktigst for VG-lista Topp 20 Rådhusplassen å nå?

– Tenåringen foran scenen og TV-skjermen er sjefen vi prøver å please. Hvis ikke hun er fornøyd, er hverken NRK eller VG fornøyde. Men vi gjør det vi kan for at de skal bli fornøyde! Vi strekker oss til det ytterste for å levere årets beste show.

Disse er sjefene når VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen arrangeres. Foto:  Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Disse er sjefene når VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen arrangeres. Foto: Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Se videoer av Nico & Vinz, Foo Conspiracy, John Newman og Daniel Kvammen:

Nico & Vinz fremfører “In Your Arms” hos Christine:

 

The Fooo Conspiracy – “Roller Coaster”

John Newman – “Come And Get It”

P3 Spanderer: Daniel Kvammen – “Du fortenar ein som meg”